De Imme in De Weerribben

Corona? Ga juist de natuur in!

Ook met Corona is het lente in de Weerribben!

‘Binnen blijven? Vlucht juist naar buiten!’

Het zijn bijzondere tijden. Spannende tijden. Hoe gaat onze wereld er in de toekomst uit zien. Hoe blijf je gezond, hoe blijf je ontspannen in deze tijd? Misschien heeft u 19 maart 2020 in Trouw artikel van Hans Marijnissen gelezen. De titel van het artikel was ‘Binnen blijven? Vlucht juist naar buiten!’. Beschreven wordt dat het juist in deze tijden belangrijk is de natuur in te gaan. Met inachtneming van de regels die er nu zijn. Wetenschappelijke literatuur leert dat een regelmatig verblijf in de natuur een positieve invloed heeft op bijvoorbeeld je immuunsysteem. Ook vermindert het stress. Verblijven in de natuur, de kracht ervaren van de nu ontluikende lente, het vinden van rust en ontspanning. Zo hard hebben wij dat in deze tijd nodig. Dus…. zoek de weinig bezochte paden op, ga daar naar toe waar weinigen van gehoord hebben. Ga de natuur in!

 

Het is hier nog stiller, nog magischer

Hier in de Weerribben is het stil sinds de maatregelen van het kabinet rond het corona-virus. Nog stiller dan anders. En daardoor zo mooi, zo magisch. De strakblauwe lucht zonder vliegtuigstrepen, de stilte in de lucht, de overal bloeiende krentenbomen.  Meer informatie over de natuur (planten, vlinders, zoogdieren, vogels) die je hier kunt vinden zie je op naturetoday.nl 

De Imme ligt midden in de Weerribben en is niet tot de voordeur bereikbaar met de auto. Social distancing is hier gemakkelijk en ontspannen te doen. De internetverbindingen zijn goed dus je kunt hier gemakkelijk werken of studeren. Verder zijn er tal van faciliteiten (kajakken, fietsen, fluisterboot, zwemtrap, bospad) om je in de natuur te ontspannen.

Wat verhuren wij

Op dit moment is De Imme alleen te huur als groepsaccommodatie voor huishoudens tot 8 personen. Dit betekent dat er nooit andere reserveringen gelijktijdig zullen plaatsvinden. De accommodatie omvat 3 slaapkamers (kamer 1, kamer 2a + 2b), 2 sanitaire voorzieningen (sanitair 1 en sanitair 2), een keuken, een ontbijt- en woonkamer en vele terrassen.  Verder is er in principe geen maaltijdservice. In overleg is wel e.e.a. (ontbijt, lunchpakket en diner) af te spreken. Echter de keuken in de accommodatie heeft alle voorzieningen waarmee u prima zelf maaltijden kan bereiden. En op 2,5 km is in Ossenzijl een kleine buurtsuper waar u boodschappen kunt doen. Ook op afstand van 2,5 km, in Kalenberg en Ossenzijl, zijn er restaurants met een afhaalservice van heerlijke maaltijden.

Tarieven

Klik hier voor onze aangepaste groepsaccommodatie tarieven. De Imme is te huur voor minimaal twee nachten. De tarieven voor de groepsaccommodatie zijn exclusief ontbijt en toeristenbelasting. Gebruik van kano’s, fietsen en, in overleg, yogastudio zijn gratis. Ook sterrenwacht arrangementen zijn in overleg te reserveren.

Protocol De Imme

In het belang van uw en onze gezondheid heeft De Imme een protocol opgesteld met als doel verspreiding van het corona-virus bij onze accommodatie te voorkomen. 

Richtlijn 1 – geen fysieke nabijheid
Normaal geven wij gasten in onze accommodatie een rondleiding en maken de mensen op die manier wegwijs. Deze aanpak vervangen we door een kleine brochure met daarin de nodige informatie.
De Imme is niet tot de deur bereikbaar met de auto. Natuurlijk halen wij u ook nu op met de boot, maar wij hanteren te allen tijde een minimum afstand van 1,5 meter. Helaas zijn we dus niet in staat, zoals we in normale omstandigheden doen, mensen te assisteren bij het in en uit de boot stappen. Klik hier voor meer informatie over de locatie en bereikbaarheid.

Richtlijn 2 – geen gasten met symptomen
We vragen onze gasten om niet te komen wanneer ze symptomen hebben zoals hoesten, niezen, loopneus, keelpijn of koorts. Zie in dit verband ook de annuleringsvoorwaarden De Imme. Wanneer u niet rechtstreeks bij ons heeft geboekt maar via een externe organisatie (WandelReijk, Kano & Bed, Natuurhuisje, Gastroeien) dan gelden de annuleringsvoorwaarden van deze organisatie.

Richtlijn 3 – we hebben zelf geen symptomen
Als verhuurders wonen wij in het voorhuis van de accommodatie (oostelijke vleugel van het huis). Huurders verblijven in het achterhuis (westelijke en zuidelijke vleugels van het huis). De verbinding tussen voor- en achterhuis is afgesloten. Wanneer een van ons onverhoopt symptomen van Corona krijgt sluiten wij de accommodatie. Helaas moeten wij dan, uiteraard kosteloos voor u, de boekingen afzeggen. 

Richtlijn 4 – huisarts
Aan de Kalenbergergracht, vlak bij De Imme, woont een huisarts die heeft aangegeven bij medische problemen van gasten beschikbaar te zijn voor telefonisch overleg. Zo nodig komt hij ook langs.

Corona? Ga juist de natuur in.

Wilt u meer informatie?
Neem dan contact met ons op via de-imme@weerribben.eu 
06-12618904 (Marjo) – 06-21286789 (Wim)

RESERVEREN