De Imme in De Weerribben

Dark Sky

Astronomie arrangement

Dark Sky in de Weerribben

Het arrangement Dark Sky in de Weerribben is voor iedereen toegankelijk.  De kenner en de leek, jong en oud. Het omvat een heerlijke diner, een tocht door de Weerribben en een boeiende presentatie over het heelal. Met als klap op de vuurpijl sterren, planeten en deep sky objecten bekijken door de telescoop van Sterrenwacht de Weerribben. Alles in één arrangement.
Dark Sky in de Weerribben kan van woensdag t/m zondag alleen exclusief per huishouden geboekt worden. Hiermee is het arrangement geheel Corona proof.

Diner in Restaurant het Doevehuis

U begint het arrangement in het sfeervolle Restaurant het Doevehuis. Hier kunt u genieten van een heerlijk twee-gangen Dark Sky Diner. Na de maaltijd fietst of vaart u met fluisterboot richting het donkere hart van de Weerribben. Reserveert u met acht of meer personen dan is ook een tocht in overdekte rondvaartboot een mogelijkheid. 
    Dark Sky in de Weerribben. Astronomie arrangement

Sterrenwacht de Weerribben

Hier ligt Sterrenwacht de Weerribben. U wordt ontvangen met een kopje koffie/thee met lekkers. Vervolgens wordt u meenemen op een reis door tijd en ruimte. Voorbij onze maan met al zijn kraters, voorbij de planeten Saturnus en Jupiter ons zonnestelsel uit. Op weg naar jonge, net geboren, – en oud, stervende, sterrenclusters. Op weg naar andere melkwegstelsels in de kosmos. En verder, verder en verder. Wanneer u weer met beide benen op Aarde belandt, en het weer mee zit, kunt u door de grootste in Nederland publiekstoegankelijke telescoop, kijken. Met eigen ogen het wonder van de kosmos zien. Bij volle maan, geheel bewolkt en regenachtig weer kunnen geen observaties gedaan worden door de telescoop. In dit geval is er een extra thema programma waar u van kunt genieten. De avond staan onder de geïnspireerde en deskundige leiding van Wim Liesker.

Dark Sky in de Weerribben. Astronomie arrangement.  Dark Sky in de Weerribben. Astronomie arrangement

Voor u vertrekt krijgt u nog een lekker glaasje Glühwein of ander drankje.  Rond 22.00 uur vaart of fietst u, terug richting Kalenberg.

Praktische informatie

Data en tijden: dit arrangement vindt plaats ALLEEN op afspraak plaats woensdagavond t/m zondagavond van 1 oktober 2020 – 1 april 2021. Tijden: 18:00 – ongeveer 22:30 uur.
Prijs p.p.:
2-4 personen exclusief consumpties bij diner: € 65 (kinderen t/m 12 jaar € 50)
5-8 personen exclusief consumpties bij diner: € 50 (kinderen t/m 12 jaar € 35)
Vanaf 8 personen is rondvaart mogelijk, en wordt de prijs € 65 p.p. (kinderen t/m 12 jaar € 50).
Maximaal 12 personen kunnen per boeking deelnemen.
Anti-corona maatregelen: het arrangement is alleen exclusief te boeken. In het restaurant en de presentatieruimte van de sterrenwacht wordt de 1,5 meter afstand gewaarborgd. Het observeren door de telescoop wordt in kleine groepen gedaan (2-3 personen). Tussen de observaties van verschillende mensen door worden de knopen om scherp te kunnen observeren steeds gedesinfecteerd.
Minder validen: de rondvaartboot en de presentatieruimte van Sterrenwacht de Weerribben zijn rolstoel toegankelijk. De koepel waar de telescoop in staat is niet rolstoel toegankelijk. 

Adres start arrangement: Restaurant Het Doevehuis: Kalenberg Zuid 1, 8377 HE Kalenberg.

Reserveren

Reserveren: Restaurant het Doevehuis / info@hetdoevehuis.nl / 0561-477394.
Informatie: Sterrenwacht de Weerribben / de-imme@weerribben.eu / 06-21286789.

Dark Sky in de Weerribben. Astronomie arrangement