De Imme in De Weerribben

Dark Sky in de Weerribben

Astronomie arrangement

Dark Sky in de Weerribben

Het arrangement Dark Sky in de Weerribben is voor iedereen toegankelijk.  De kenner en de leek, jong en oud. Het omvat een heerlijke diner, een boottocht door de Weerribben en een boeiende presentatie over het heelal. Met als klap op de vuurpijl sterren, planeten en deep sky objecten bekijken door de telescoop van Sterrenwacht de Weerribben. Alles in één arrangement.

Diner in Restaurant het Doevehuis

U begint het arrangement in het sfeervolle Restaurant het Doevehuis. Hier kunt u genieten van een heerlijk twee-gangen Dark Sky Diner. Na de maaltijd vaart u in een overdekte boot richting het donkere hart van de Weerribben.
    Dark Sky in de Weerribben. Astronomie arrangement

Sterrenwacht de Weerribben

Hier ligt Sterrenwacht de Weerribben. Natuurlijk wordt u eerst ontvangen met een heerlijk kopje koffie/thee met lekkers. Vervolgens wordt u meenemen op een reis door tijd en ruimte. Voorbij onze maan met al zijn kraters, voorbij de planeten Saturnus en Jupiter ons zonnestelsel uit. Op weg naar jonge, net geboren, – en oud, stervende, sterrenclusters. Op weg naar andere melkwegstelsels in de kosmos. En verder, verder en verder. Wanneer u weer met beide benen op Aarde belandt, en het weer mee zit, kunt u door de grootste in Nederland publiekstoegankelijke telescoop, kijken. Met eigen ogen het wonder van de kosmos zien. Bij volle maan, geheel bewolkt en regenachtig weer kunnen geen observaties gedaan worden door de telescoop. In dit geval is er een extra thema programma waar u van kunt genieten. De avond staan onder de geïnspireerde en deskundige leiding van Wim Liesker.

Dark Sky in de Weerribben. Astronomie arrangement.  Dark Sky in de Weerribben. Astronomie arrangement

Rond 22.00 uur vaart u, onder het genot van een glaasje Glühwein, terug richting Kalenberg.

Praktische informatie

Data en tijden: dit arrangement vindt plaats van 1 oktober 2020 – 1 april 2021 elke woensdagavond van 18:00 tot ongeveer 22:30 uur. Wilt u een exclusief arrangement?
Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.
Prijs p.p.: € 65 / € 50,– (kinderen tot 12 jaar). Deze prijs geldt bij een aanmelding van totaal 8 of meer personen. Tegen een meerprijs zal het arrangement ook doorgang hebben bij een totaal van minder dan 8 personen. Vanwege de anti-corona regels hanteren wij een maximum van 12 deelnemers per avond. 
Minder validen: de boot en de presentatieruimte van Sterrenwacht de Weerribben zijn rolstoel toegankelijk. De koepel waar de telescoop in staat is niet rolstoel toegankelijk. 

Adres start arrangement: Restaurant Het Doevehuis: Kalenberg Zuid 1, 8377 HE Kalenberg.

Reserveren

Reserveren: Restaurant het Doevehuis / info@hetdoevehuis.nl / 0561-477394.
Informatie: Sterrenwacht de Weerribben / de-imme@weerribben.eu / 06-21286789.

Dark Sky in de Weerribben. Astronomie arrangement