De Imme in De Weerribben

Lichaam, Ziel en Geest in Kundalini Yoga

Kundalini Yoga

Kundalini Yoga is een krachtige, actieve vorm van yoga.  Een combinatie van oefeningen en meditatie, inspanning en ontspanning, klank en stilte. Bij Kundalini Yoga ligt de nadruk op het voelen en in beweging brengen van de eigen lichaamsenergie. Om van hieruit een verbinding te leggen tussen je eigen bewustzijn en die van de buitenwereld. En, in groter verband, het universum. De Imme organiseert een serie van twaalf  waarbinnen de 10 lichamen die de Kundalini Yoga onderscheidt centraal staan. De retreats kunnen ook afzonderlijk gevolgd worden.

Retreat I: Lichaam, Ziel en Geest in Kundalini Yoga

Binnen het eerste retreat staat de verkenning van de eerste vijf lichamen centraal. Het zijn de lichamen die het dichtst bij de westerse traditie staan: lichaam, ziel en geest. Binnen de Kundalini Yoga onderscheidt men hierin het zielelichaam, het fysieke- lichaam en  het positieve-, het negatieve- en het neutrale lichaam. De laatste drie lichamen zullen misschien niet meteen herkent worden maar zijn in feite alle aspecten van het mentale lichaam, de geest. Door middel van oefeningen en meditatie, inspanning en ontspanning, klank en stilte worden de eerste vijf lichamen verkent. Je leert welke van deze ‘lichamen’ van jezelf sterk zijn of juist ontwikkeld kunnen worden. 

Natuurbeleving

Natuurbeleving vormt een belangrijk onderdeel van de retreat. Het programma zal zowel binnen in de yogastudio als buiten op het terrein van De Imme en in de prachtige natuur van de Weerribben plaatsvinden.

Een geheel verzorgd weekend

Wij bieden u een geheel verzorgd weekend aan. Biologische maaltijden, vegetarisch in de traditie van Kundalini Yoga en veelal gemaakt van producten uit eigen tuin. Ook is er veel extra’s: zwemwater in de vrije natuur, meditatieve boottochten en een sterrenwacht waarmee u, mits het weer het toestaat, de kosmos dichterbij kunt halen. Zo krijgt u de gelegenheid zich volledig te ontspannen, uw innerlijke rust en balans te hervinden en de accu volledig op te laden.

Yogaleraar
Kundalini Yoga

Het weekend wordt inhoudelijk vormgegeven door Wim Liesker. Hij is Kundalini Yogateacher Level 1 sedert 2011 en is aangesloten bij  IKYTA (International Kundalini Yoga Teachers Association). Kundalini Yoga vormt een wezenlijk onderdeel van zijn leven. Andere dingen die hem kenmerken zijn grote kennis op het gebied van de astronomie en zijn filosofische en relaxte levensstijl.

Wanneer

vrijdag 19 april 16.00 uur – zondag 21 april 16.00 uur

Waar

De Imme is een kleinschalige groepsaccommodatie met yogastudio en sterrenwacht op een zeer stille plek midden in de natuur van de Weerribben. De locatie is vrij gelegen (dichtstbijzijnde buren wonen 600 en 1000 meter verderop) en is alleen met de boot, fiets of wandelend te bereiken. Daarom worden de deelnemers vanaf de parkeerplaats, gezamenlijk, met de boot opgehaald. Adres locatie: Oudeweg 113, 8376 HS  Ossenzijl. Adres parkeerplaats: Kalenberg Noord 6a, 8377 HC  Kalenberg.

Prijs

Kosten retreat: € 275 (early birdprice until March 1, 2019 € 245)
Extra costs private room:
 € 40
Inbegrepen: yogabenodigdheden (ronde kussens, halve manen, bolsters, kurken blocks, dekens, matrasjes), beddegoed, handdoeken, kamerjassen, slofjes, gebruik van fietsen en kano’s, biologische maaltijden, thee, sappen, snacks, overnachtingen in 1-, 2- of 3 persoonskamers. Meenemen: Sloffen (optioneel), schapenvacht (optioneel), laarzen of waterdichte schoenen, leesbril, zaklantaarn.

Vragen

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met Marjo Disseldorp (06-12618904 / yogastudio@weerribben.eu)

Terug naar Programma / Aanmelden