De Imme in De Weerribben

Trainers – Retreats

Op deze pagina informatie over alle docenten en de retreats die zij geven in De Imme. 
Wil je direct naar de agenda van de retreats? Klik dan hier.

Plantaardige voeding en Yoga
Marjo Disseldorp (1960): Sedert 2016 ervaar ik dat voeding niet alleen energie geeft, maar ook heling. Carpaal Tunnel Syndroom aan beide handen werd genezen door voeding. Zoveel verbazing ervaarde ik dat het zo gemakkelijk kon zijn. Ik volgde en volg diverse opleidingen waarbij de relatie tussen voeding en chronische ziekten als diabetes, hart- en vaatziekten, diverse auto-immuunziekten en Alzheimer wordt ontrafeld.

Al deze kennis combineer ik met mijn liefde voor het maken van heerlijke gerechten.

In De Imme leerde ik, al kokende voor de gasten, nieuwe kanten van mijzelf. Het combineren van verschillende voedingsstijlen. Het experimenteren. Het werken met prachtig kleurende en geurende kruiden. Het uitvogelen van nieuwe recepten. Van weinig een heerlijke maaltijd maken. De presentatie van de gerechten. 

In de ‘Aan het Roer’- weekenden komt dit alles tezamen. Ik hoop mensen vooral blij te kunnen maken met de opties die er zijn tot gezondheid (en lekker eten).

Retreat:  Aan Het Roer: Voeding, Yoga & Gezondheid, Kookworkshops
Data 2023: 21-23 juli / 4-6 augustus / 18-20 augusuts / 1-3 september

*

Wim Liesker (1956): Al mijn hele leven ben ik geïntrigeerd geweest door het ‘geheim’ van ons bestaan. Wie zijn wij mensen, wat is onze rol hier op aarde? Deze vragen zijn een rode draad geweest in mijn leven. Nadat ik de  middelbare school verliet, ben ik klassieke talen te gaan studeren. Ik hoopte daar in de wijsheid van filosofen als Socrates, Plato en Aristoteles antwoorden te vinden. Maar hoewel ik hier veel geleerd heb, bracht deze periode aan de universiteit me niet de antwoorden waar ik naar op zoek was. Pas veel later kwam ik in aanraking met
yoga retreats
de spiritualiteit. Ik volgde Tantra trainingen waar ik leerde dat de ware inzichten niet tot je komen via de intellectuele benadering maar juist via de ervaring. Zo rond 2010 kwam ik in aanraking met Kundalini Yoga, een zeer doelgerichte yogavorm die voor mij de ideale combinatie vormde van theorie en praktijk, van beschouwing en direct ervaren. Ik stortte mij hier vol in. Samen met Marjo, mijn levensgezellin, stichtten wij de op De Imme een yogastudio in combinatie met sterrenwacht. Hier heb ik de mogelijkheid om mijn twee passies, de yoga – interne kosmos – en de sterrenkunde – externe kosmos – samen te voegen in onze trainingen.

Retreats:
– Aan Het Roer: Voeding, Yoga & gezondheid, kookworkshops
Data 2023: 21-23 juli / 11-13 augustus / 18-20 augustus / 1-3 september
– Human Design en Kundalini Yoga
Data 2023: 28-30 april / 8-10 september / 6-8 oktober
Sjamanistische Transformatie Rituelen en Kundalini Yoga
Data 2023: 7-9 juli / 11-13 augustus / 13-15 oktober

*

yoga retreats
Tjiensja Hu (1972): Vaak gaan we pas echt voelen wat yoga doet als we er iets intensiever mee bezig zijn. Daarom ben ik naast de yogalessen ook yogaretraites gaan geven. Zodat mensen even uit hun dagelijkse leven kunnen stappen en de verschillende vormen van yoga dieper kunnen ervaren en daarmee de rust en ruimte in zichzelf. 
Elke keer raakt ik weer ontroerd om te zien hoe mensen in contact komen met zichzelf wanneer ze in hun lichaam voelen. Met yoga kan ik daarin op een toegankelijke en mooie
manier in begeleiden. 
Naast yoga docente ben ik ook integratief counselor en heb ik een eigen coachpraktijk in Amsterdam. Na een bewogen en veelzijdig carrierepad heb ik mijn rust gevonden en begeleid ik mensen naar een bewuster en spiritueel gezond leven. Meer over mij vind je op mijn website www.tjiensjahu.nl

Retreat: Vinyasa- en Yin Yoga
Data 2023: 31 maart – 2 april
/ 30 juni – 2 juli 

*

Anne Verhoijsen (1951) is rond haar dertigste met yoga begonnen. Zij heeft vele vormen van yoga bestudeerd en ze is vooral geraakt door Mr. Iyengar (Iyengar Yoga). Zijn manier van “zijn” omsluit het gehele lichaam, mentaal en fysiek. Het lichaam is het gereedschap om in de hectische wereld “het midden” te bereiken en te behouden. Rond haar 47ste jaar is Anne zich als gepassioneerd beeldend kunstenaar gaan ontwikkelen. Na een pauze in het lesgeven heeft ze sinds 2011 de draad weer intensief opgepakt. Ze wil graag
yoga retreats
de voordelen die yoga heeft – zeker als je ouder wordt – doorgeven. Ze is regelmatig in India om Iyengar yoga workshops te volgen. Meer informatie over Anne is te vinden op haar website.

Retreat: Yoga geïnspireerd op B.K.S. Iyengar
Data 2023: 23-25 juni / 20-22 oktober 

*

yoga retreat
Marly Verheijden: Marly is energietherapeute, transformatie coach, regressietherapeute, ademcoach en werkt ook met de kundalini energie. Zij geeft al vele jaren retraites naast het werk dat zij doet in haar praktijk. Daarnaast beschikt zij over verschillende gaves. Hierdoor kan zij mensen nog beter begeleiden naar hun authentieke zelf. Zodat zij vanuit hun volste potentieel kunnen gaan leven. Vanuit hun eigen kracht, liefdevol en stralend. Marly is altijd opzoek om de beste versie van jezelf te worden.

Retreat: Ontspanningsretreat
Data 2023: 21-24 april / 29 september-2 oktober

*

Moonheart
Marlouk van Gooswillligen

Ik sta voor waarheid en zuiverheid,
Mijn menselijke reis,
Bracht me naar de bergen,
Naar de natives,
Mijn kwetsbaarheid en kracht ontdekken,

Via mijn ouders, relaties, mijn kinderen,
En ook via mijn werk,
Openen zich steeds meer poorten,
Die ik graag deel met mijn medereizigers,

Sjamanistische cacao ritueel en yoga retreat

Sjamanen dna door mijn journey and body,
De Aarde, Diepte, de meest verborgen plekken,
Voelen als thuis,

Maar ik voel en bloei net zo graag in de Zon,
Ik hou van lachen, blijheid en fijnheid en vrijheid,

Mijn missie is om mij en om jou: faciliteren van de mooiste jou, reizend door de velden

Welkom bij Mij 🪶🦋

Retreat (voor vrouwen): Sjamanistische transformatie rituelen – in combinatie met Kundalini yoga  
Data 2023: 7-9 juli / 11-13 augustus / 13-15 oktober

*

Back to (your) nature
Arnica Jacobs: Ik ben transformatie coach, ademcoach, mentor in een coachopleiding en yoga docente. Naast het faciliteren coach van sessies in mijn eigen praktijk en het geven van yogalessen op verschillende locaties, ben ik ook al 20 jaar leidinggevende op een middelbare school. Ik sta voor een leven lang leren, het beste zien in mensen en hen ook liefdevol begeleiden naar hun hoogste potentieel. Het werk wat ik dagelijks doe is met zowel volwassenen, als pubers, met individuen en groepen.

En ik ben zo dankbaar dat ik mensen mag begeleiden op hun reis van hoofd naar hart, naar een fijn en authentiek bestaan. Daarbij maak ik gebruik van verschillende technieken vanuit transformatief coachen, NLP, systemisch werken, yoga, meditatie en mindfulness. Maar vooral met humor en heel veel levenslust probeer ik van elke dag, elke sessie en elke retraite een feestje te maken. Ik kijk er naar uit je te ontmoeten.

Retreat: Back to (your) Nature
Datum 2023: 14-16 april
*

Gerrit van Sinderen (1964), Fries, sporter, natuurliefhebber, Human Design deskundig en Orthomoleculair Therapeut in Heerenveen. Ik ben gedreven door mijn passie om bij te dragen aan het bewustzijn van mensen.

In mijn praktijk werk ik holistisch zodat cliënten op verschillende niveaus kunnen herstellen van een verstoorde balans. Human Design speelt daarin een belangrijke ondersteunende rol om middels het verruimen van het kosmische bewustzijn een essentiële link te kunnen leggen met je aardse bestaan.

Human Design en yoga retreat
Door je open te stellen voor deze vorm van bewustzijn verbind je je op verdiepende wijze met je lichaam. Dit proces verhoogt het lichaamsbewustzijn wat een vitaliserende uitwerking heeft. Hierin komt ook het verschil tot uiting tussen herstellen en (tijdelijk) opknappen. Ik ben zeer vreugdevol over het feit dat ik samen met Wim weer een aantal retraites mag geven.

Retreat: Human Design en Kundalini Yoga
Data 2023: 28-30 april / 7-10 september / 5-8 oktober

*

Back to your nature
Lara van Leeuwen. Mijn manier van werken is holistisch, wat betekent dat ik op alle lagen werk: op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Ik ben is hypnotherapeut, transformatiecoach en healer en heb een praktijk in Amsterdam. Daar begeleid ik cliënten met het loslaten van oude patronen en conditioneringen, zodat ze weer rust vinden in hun systeem en terug kunnen naar wie ze in werkelijkheid zijn. 

Retreat: Back to (your) Nature
Datum 2023: 14-16 april

RETREAT AGENDA