De Imme in De Weerribben

HerBron weekend

Een yogaweekend met onder andere meditatie, pranayama, mix style en nidra yoga en een healing circle. Data voor 2023 volgen binnenkort.

HerBronnen
Onze maatschappij kan hard zijn en leert ons hiermee dat het belangrijk is om dicht bij onszelf te blijven, ons leven in eigen handen te nemen. De verantwoordelijkheid te nemen over onszelf, hoe we ons voelen, hoe we denken, hoe we handelen, hoe we ervaren, hoe we ons uiten,… 
Tijdens het yogaweekend komen we tot rust en maken we een reis naar binnen. Met beweging, ademhaling, stilte en natuur ontdekken we wie we zijn en verbinden we met onze innerlijke kracht. Vanuit die herbronnen kracht gaan we terug de wijde wereld in.


Kernwoorden van dit weekend zijn:

‘Yoga – Meditatie – Pranayama –
Natuurwandeling – Zonsopgang – Zonsondergang –
Genieten – Rust – Stilte –
GSMloos – Gezonde voeding – Alcoholvrij – 
Één met de natuur herbronnen.

Yogadocent

Evelline Verhaeghe
Het weekend wordt gegeven door Eveline Verhaeghe, eigenaresse van Studio 9 in West-Vlaanderen, België. Zij is yogadocent en Reiki master. In Dharamshala, India volgde zij de yogaopleiding 200 TTC (Mix style, Alignment) bij Siddhi Yoga. Yoga brengt haar kracht, eenheid en innerlijke rust. Mensen zien groeien en bloeien op hun levenspad maakt haar dankbaar. Ze brengt mensen samen zodat ze kunnen leren van elkaar tijdens groepslessen, Reiki workshops, yogaweekends / weken dichtbij of ver weg. Haar motto is ‘Leer jezelf kennen en doe wat goed is voor jou!’

Programma

Vrijdag
15 uur: Boottocht naar de locatie
16 uur: Yoga & Pranayama
18 uur: Avondmaal
20 uur: Stilte wandeling

Zaterdag
7 uur: Meditatie
7:30 uur: Fruit en Thee
8:15 uur: Yoga & Pranayama
10:15 uur: Brunch
13 uur: Thee en zoet
16 uur: Yoga & Pranayama
18 uur: Avondmaal
20 uur: Yoga Nidra

Zondag
7 uur: Meditatie
7:30 uur: Fruit en Thee
8:15 uur: Yoga & Pranayama
10:15 uur: Brunch
13 uur: Thee en zoet
14 uur: Healing circle
16 uur: eind

Yogastudio de WeerribbenMaaltijden

De maaltijden zijn 100% plantaardig en volwaardig. Aan de basis staan fruit, groenten, kruiden, aardappels, granen, noten en zaden. Altijd biologisch en zoveel mogelijk lokaal verbouwd. De groenten komen veelal uit de op het terrein gelegen moestuin. De gerechten die geserveerd worden zijn geïnspireerd  op de Indiase keuken en de raw food keuken. 
De Indiase keuken staat vooral bekend om haar curries. De curries komen niet uit een potje maar worden zelf gemaakt. Hiervoor wordt gewerkt met zo’n 30 verschillende kruiden. 
Bij de raw food maaltijden wordt een manier van bereiding gebruikt waarbij kwaliteit en levensenergie optimaal behouden. En ‘raw’ is zeker niet altijd rauw en koud. 
Wat kun je verwachten? De heerlijkste gerechten in de vorm van sappen, smoothies, kiemen, salades en andere plantaardige warme en koude gerechten. 

Locatie

We vertoeven in een centrum voor yoga en voeding die in het hart van het waterrijke natuurgebied de Weerribben ligt met een overweldigende natuur en een magische stilte. Er is zwemwater in de vrije natuur, de mogelijkheid tot het maken van meditatieve kanotochten, fietstochten en een wandeling in het moerasbos.

 
Praktische Informatie
  • Wanneer: 
  • Aantal deelnemers: maximaal 9
  • Deelnemersbijdrage:

    Dit zijn de kosten voor het totale weekend. Te weten: het totale inhoudelijke programma, twee overnachtingen (inclusief beddengoed, handdoeken, badjassen), gebruik van aanwezige kajakken en fietsen, en alle maaltijden, water, thee en fruit.
  • Bereikbaarheid: per auto of trein (station Steenwijk en daarna met taxi of meerijden). Vanaf een parkeerplaats in de buurt word je opgehaald met een boot. Na een vaartocht van ongeveer 10 minuten kom je aan bij de locatie.
Informatie

Nieuwsgierig geworden? Voor meer informatie kun je terecht bij
Eveline Verhaeghe, +32 477 422 000  / verhaeghe_eveline@hotmail.com

Evelline VerhaegheYoga brengt mij kracht, eenheid en innerlijke rust.
Leer jezelf kennen en doe wat goed is voor jou!

AGENDA YOGARETREATS