De Imme in De Weerribben

Kundalini Yoga: Hoofd en Hart in Balans

Kundalini Yoga

Kundalini Yoga is een krachtige, actieve vorm van yoga.  Een combinatie van oefeningen en meditatie, inspanning en ontspanning, klank en stilte. Bij Kundalini Yoga ligt de nadruk op het voelen en in beweging brengen van de eigen lichaamsenergie. Om van hieruit een verbinding te leggen tussen je eigen bewustzijn en die van de buitenwereld. En, in groter verband, het universum. De Imme organiseert een serie van twaalf  waarbinnen de 10 lichamen die de Kundalini Yoga onderscheidt centraal staan. De retreats kunnen ook afzonderlijk gevolgd worden.

Retreat II: Het Zielelichaam

Het Zielelichaam, of kortgezegd, de Ziel kan je beschouwen als de belichaming van je ware natuur. Het archetype van het zielelichaam is de “Wijze”: de mens die door zijn/haar levensgang tot voorbeeld dient voor anderen, die in iedere situatie de wijsheid van het hart volgt en aan de eigen waarden trouw blijft ongeacht de omstandigheden. Het sleutelthema van het zielelichaam is om de balans tussen hoofd en hart te herstellen respectievelijk in stand te houden.

Een goede communicatie met de ziel kunnen we bereiken door het doen van oefeningen die gericht zijn op het openen van het hart. Individueel en in de groep. Hier zullen we ons dit weekend dus vooral mee bezig houden. Het beste moment om de communicatie met de ziel tot stand te brengen is tijdens de yoga voor zonsopkomst (de Sadhana). De reden hiervoor is dat de wereld vlak voor zonsopkomst nog in sluimer ligt, nog ongerept is. De afleidende energieën van het alledaagse leven hangen nog niet in de lucht. Het beoefenen van de ochtend yoga vormt dus een wezenlijk onderdeel van deze retreat. 

Verder wordt aandacht besteed aan hoe men in zijn kracht kan blijven zonder de openheid van het hart te hoeven prijsgeven. Tools worden meegegeven om deze kracht in stand te houden en te voorkomen dat men in oude patronen terugvalt.

Natuurbeleving

Natuurbeleving vormt een belangrijk onderdeel van de retreat. Het programma zal zowel binnen in de yogastudio als buiten op het terrein van De Imme en in de prachtige natuur van de Weerribben plaatsvinden.

Een geheel verzorgd weekend

Wij bieden u een geheel verzorgd weekend aan. Met biologische maaltijden veelal gemaakt van producten uit eigen tuin. Vegetarisch in de traditie van Kundalini Yoga. Ook is er veel extra’s: zwemwater in de vrije natuur, meditatieve boottochten en een sterrenwacht waarmee u, mits het weer het toestaat, de kosmos dichterbij kunt halen. Zo krijgt u de gelegenheid zich volledig te ontspannen, uw innerlijke rust en balans te hervinden en de accu volledig op te laden.

Yogaleraar
Kundalini Yoga

Het weekend wordt inhoudelijk vormgegeven door Wim Liesker. Hij is Kundalini Yogateacher Level 1 sedert 2011 en is aangesloten bij  IKYTA (International Kundalini Yoga Teachers Association). Kundalini Yoga vormt een wezenlijk onderdeel van zijn leven. Andere dingen die hem kenmerken zijn de grote kennis op het gebied van de astronomie en zijn filosofische en relaxte levensstijl.. 

Wanneer

vrijdag 17 mei 16.00 uur – zondag 19 mei 16.00 uur

Waar

De Imme is een kleinschalige groepsaccommodatie met yogastudio en sterrenwacht op een zeer stille plek midden in de natuur van de Weerribben. De locatie is vrij gelegen (dichtstbijzijnde buren wonen 600 en 1000 meter verderop) en is alleen met de boot, fiets of wandelend te bereiken. Daarom worden de deelnemers vanaf de parkeerplaats, gezamenlijk, met de boot opgehaald. Adres locatie: Oudeweg 113, 8376 HS  Ossenzijl. Adres parkeerplaats: Kalenberg Noord 2, 8377 HC  Kalenberg.

Prijs

Kosten retreat: € 275 (vroege vogelprijs tot 1 april 2019 € 245)
Extra kosten privé-kamer: € 40
Inbegrepen: yogabenodigdheden (ronde kussens, halve manen, bolsters, kurken blocks, dekens, matrasjes), beddegoed, handdoeken, kamerjassen, slofjes, gebruik van fietsen en kano’s, biologische maaltijden, thee, sappen, snacks, overnachtingen in 1-, 2- of 3 persoonskamers. Meenemen: Sloffen (optioneel), schapenvacht (optioneel), laarzen of waterdichte schoenen, leesbril, zaklantaarn.

Vragen

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met Marjo Disseldorp (06-12618904 / yogastudio@weerribben.eu)

Terug naar programma / Aanmelden