De Imme in De Weerribben

Iyengar Yoga in de Lente

“Whenever we find stiffness in the body, our mind should be especially supple.
It is never the stiffness in our bodies that limits our yoga practice,
it is always the stiffness of our mind.”
Geeta Iyengar*

Yoga in de traditie van B.K.S. Iyengar

Een belangrijk speerpunt in deze workshop is het strekken en het sterk maken van de spieren. Dit heeft een gunstige invloed op onder andere gewrichten, organen en de bloedsomloop. De bewegingen zijn langzaam en weloverwogen, zodat je de oefeningen met aandacht kunt doen. Door het activeren van je gehele lichaam word je zowel lichamelijk als geestelijk meer wakker, waardoor je met een vrij gemoed door de wereld wandelt.

De workshop wordt van 8-10 november 2019 gegeven in de een prachtige stille omgeving van de Weerribben.

Anne Verhooijsen

Yogadocent Anne Verhoijsen

Anne Verhoijsen (1951) is rond haar dertigste met yoga begonnen, heeft consequent doorgeoefend en tien jaar les gegeven. Anne heeft vele vormen van yoga bestudeerd en ze is vooral geraakt door Mr. Iyengar. Zijn manier van “zijn” omsluit het gehele lichaam, mentaal en fysiek. Het lichaam is het gereedschap om in de hectische wereld “het midden” te bereiken en te behouden. Rond haar 47ste jaar is Anne zich als beeldend kunstenaar gaan ontwikkelen. Sinds een paar jaar heeft ze de yogadraad weer intensief opgepakt. Ze wil graag de voordelen die yoga heeft – zeker als je ouder wordt – doorgeven. Ze is regelmatig in India om Iyengar yoga workshops te volgen. Meer informatie over Anne is te vinden op haar facebooksite.

Locatie

We zullen verblijven bij De Imme, een kleinschalige groepsaccommodatie met yogafaciliteiten, prachtig gelegen in het hart van de Weerribben. De locatie wordt omringt door een overweldigende natuur en is gelegen in magische stilte. De Imme is alleen per boot, fiets en te voet bereikbaar. Vanaf de parkeerplaats wordt je opgehaald met een boot. Na een vaartocht van ongeveer 10 minuten door de natuur van de Weerribben arriveer je bij De Imme. Direct heb je een soort van vakantiegevoel. 

ProgrammaIyengar-Yoga

Vrijdag:
15.30-16.00: aankomst bij de Imme
16.30-18.00: yoga
19.00: avondeten.

Zaterdag:
8.30 uur: thee en fruit
9.30-12.00 uur: yoga
13.00 uur: lunch
15.00 uur: thee
15.30-18.00 uur: yoga
19.00 uur: avondeten.

Zondag:

8.30 uur: thee en fruit
9.30-12.00 uur: yoga
13.00 uur: lunch
De workshop eindigt na de lunch.

 
Praktische informatie
  • Wanneer: 8-10 november 2019.
  • Voor wie: het weekend is toegankelijk voor iedereen, ook zonder yoga-ervaring.
  • Aantal deelnemers: maximaal tien.
  • Taal: English and Dutch spoken.
  • Deelnemersbijdrage: € 310. Dit zijn de kosten voor de Iyengar yoga training, twee overnachtingen in 1-, of 2-bedskamers (inclusief beddengoed en handdoeken) en biologisch vegetarische maaltijden (vol pension).
  • Bereikbaarheid:  per auto of OV (station Steenwijk, vandaar ophalen). Vanaf een parkeerplaats in de buurt wordt je opgehaald met een boot. Na een vaartocht van ongeveer 10 minuten arriveer je bij De Imme. Adres groepsaccommodatie: De Imme, Oudeweg 113, 8376 HS  Ossenzijl. Adres parkeerplaats: Kalenberg Noord 2, 8377 HC  Kalenberg. Klik hier voor meer informatie over de bereikbaarheid. 
Informatie en opgave

Voor extra informatie en opgave kun je contact opnemen met Leni Biller (leni.biller@planet.nl).

* Geeta Iyengar is de dochter van Mr. Iyengar. Zij stierf op 16 december 2018.
Zij speelde een belangrijke rol in het ontwikkelen van yoga special voor vrouwen.