De Imme in De Weerribben

Kundalini Yoga en Human Design

Een retreat met een unieke bundeling van Kundalini Yoga en nieuwe tijds astrologie Human Design. In 2022 wordt op de volgende data de retraites gegeven: 11 t/m 13 maart en 4-6 november.

Aanmelden 11-13 maart 2022        Aanmelden 4-6 november 2022

Kundalini Yoga

Jouw eigen plek in deze kosmos is uniek: geen ander kijkt door jouw ogen, hoort met jouw oren dan jij zelf. Kundalini Yoga helpt je jezelf bewust te worden van deze uniekheid en legt tevens de brug naar dat wat ons allen bindt: de bron van goddelijke licht en liefde waaruit wij allen afkomstig zijn. De yoga biedt een scala aan instrumenten om je te helpen op dit pad.

Human Design

Human Design en Kundalini YogaBij deze retraite voegen we daar een geheel nieuw ingrediënt aan toe namelijk dat van de Human Design. Human Design is een revolutionaire en uitermate verfijnde methode om inzicht te krijgen in je eigen mogelijkheden en beperkingen. Het is in de 80-er jaren ontwikkeld door de visionair Ra Uru Hu en werkt met een combinatie van enerzijds jouw geboortedatum, tijdstip en plaats (dus astrologische informatie) en anderzijds esoterische en reguliere wetenschappen zoals de Chinese I Tjing, de Joodse Kabbala, de Vedische chakraleer, astronomie, kwantum-mechanica, biochemie en genetica.

Gebundelde kracht

Deze unieke bundeling van yoga en nieuwe tijds astrologie wordt je aangeboden door de Human Design kenner Gerrit van Sinderen en de Kundalini Yoga docent Wim Liesker. Gerrit bespreekt met iedere deelnemer afzonderlijk zijn/haar Human Design: een unieke, persoonlijke kosmische blauwdruk.
De Imme, centrum voor yoga en voeding

Gerrit van Sinderen


Deze informatie dient als input voor een op jou toegesneden Kundalini Yoga traject. Het resultaat is spectaculair: de kennis van jouw persoonlijke kenmerken wordt direct vertaald naar een concreet traject zodat theoretisch inzicht wordt vertaald naar persoonlijke ervaring. Immers pas in de directe beleving vindt groei en transformatie plaats.
Yoga, voeding en het immuunsysteem

Wim Liesker

Individuele aandacht

Dit is een retraite waar individuele aandacht centraal staat. Om die reden werken we met maximaal 6 deelnemers. Op die manier is het mogelijk, in een afwisseling van plenaire en individuele sessies, tot het optimale resultaat te komen. De training vraagt daarnaast veel van je eigen inzet: immers echt geleerd, echt gegroeid wordt er op het scherp van de snede. Wij leveren je vlijmscherpe instrumenten, aan jezelf is het om hiervan maximaal gebruik te maken.

De locatie

 

De Imme ligt in het hart van het waterrijke natuurgebied de Weerribben met een overweldigende natuur, een magische stilte en een ondoordringbare duisternis. Een plek die bijdraagt aan het creëren van de intense en transformerende ervaring die deze retraite ongetwijfeld zal zijn. Er is zwemwater in de vrije natuur, de mogelijkheid tot het maken van meditatieve kanotochten, wandelen in het moerasbos en een sterrenwacht waarmee de kosmos dichterbij gehaald kan worden. Ervaringen die zich perfect laten integreren met de zoektocht naar verbinding. Met jezelf. Van jezelf met de buitenwereld. En, in groter verband, van jezelf met het universum. De kosmos is niet ‘out there’. We zijn het zelf.

De maaltijden

Yoga, voeding en het immuunsysteemDe maaltijden zijn te omschrijven als basic, biologisch, plantaardig, ongeraffineerd en met aandacht voor voldoende macro- en micronutriënten. De diners zijn geïnspireerd op de Indiase keuken bekend om haar verscheidenheid aan curries. De curries van de Imme komen niet uit een potje maar worden zelf gemaakt. Hiervoor wordt gewerkt met zo’n 30 verschillende kruiden en veelal met groenten uit de eigen moestuin. De maaltijden van de Imme zijn meestal een combinatie van warme en koude gerechten. Met allergieën wordt altijd rekening gehouden. 

 

Praktische informatie
  • Wanneer: vrijdag 16:00 uur tot en met zondag 16:00 uur.
  • Voor wie: iedereen.
  • Aantal deelnemers: maximaal zes. 
  • Taal: Nederlands.
  • Deelnemersbijdrage:  € 400 (1-persoonskamer) of € 340 (2-persoonskamer). Dit zijn de kosten voor het retreat, twee overnachtingen (inclusief beddengoed, handdoeken, badjassen), gebruik van aanwezige kajakken en fietsen, en alle maaltijden.
  • Bereikbaarheid:  per auto of OV (station Steenwijk, vandaar meerijden met andere deelnemer). Vanaf een parkeerplaats in de buurt worden de deelnemers gezamenlijk opgehaald met een boot. Na een vaartocht van ongeveer 10 minuten arriveer je bij De Imme. Adres groepsaccommodatie: De Imme, Oudeweg 113, 8376 HS  Ossenzijl. Deze locatie is alleen lopend, fietsend of met de boot bereikbaar. Adres parkeerplaats: Kalenberg Noord 2, 8377 HC  Kalenberg. Klik hier voor meer informatie over de route.
Informatie

Nieuwsgierig naar wie we zijn en wat we doen? Voor meer informatie:
– Wim Liesker:  wim.liesker@weerribben.eu, www.weerribben.eu, 06-21286789.
– Gerrit van Sinderen: post@gerritvansinderen.nl, gerritvansinderen.nl, 06-43705562.

Aanmelden 11-13 maart 2022        Aanmelden 4-6 november 2022