De Imme in De Weerribben

Ontwikkelweekend ‘EN NU IK…’

Het Ontwikkelweekend ‘EN NU IK…’ georganiseerd door Nienke Bonte vindt plaats in 2023. Zodra een datum bekend is wordt deze hier gepubliceerd.

In het Ontwikkelweekend ‘EN NU IK…’ ga je écht aan het werk met jezelf. Maar ook is er veel ruimte om tot heerlijk tot ontspanning te komen. Via tal van technieken, waaronder yoga, journaling, koude training, ecstatic dance, stilte en meditatie wordt je uitgenodigd dichter bij jezelf te komen. Tot inzicht te komen. “Waar sta je?” “Hoe tevreden ben je?”, “Waar wil je heen?”, “Doe je wat je wilt?” en “Wat houdt je tegen om te doen wat je diep van binnen zou willen?”, zijn bijvoorbeeld de vragen waar je je mee bezig gaat houden. Je wordt uitgedaagd om op een dieper niveau na te denken over je leven en jezelf. 

Altijd maar vlammen en shinen…

In deze tijd is het een uitdaging om alle ballen hoog te houden. Wij verwachten steeds meer van onszelf en anderen verwachten steeds meer van ons. De prestatiedrang die in velen van ons schuilt, zorgt ervoor dat we zowel thuis als op het werk willen vlammen en shinen! Onze generatie is streng voor zichzelf (en de ander), legt de lat hoog en cijfert zichzelf gemakkelijk weg. Daarnaast zijn velen van ons zeer gemotiveerd om alles goed, nee liefst PERFECT te doen…. Op de lange termijn gaat dit “constant aan staan” en moeten presteren ten koste van je levensgeluk en lukt het vlammen en shinen steeds minder goed.

Daarom is het belangrijk om te leven in balans en evenwicht. Waarin voldoende tijd en ruimte is voor jou en jouw behoeften en doelen. Om weer grip te krijgen op die balans in je leven, daag ik jou en anderen uit om goed naar jezelf te kijken en jezelf te verbeteren.

Relaxen

Natuurlijk ga jij dit weekeind ten eerste relaxen en uitrusten van alle hectiek in je leven. Daarom is er bewust voor gekozen de dagen niet volledig vol te plannen.

Even ben je niet de duizendpoot die met ieders belang bezig is en zichzelf daardoor te vaak vergeet. In dit weekend heb je van vrijdag 17:00 tot zondag 17:00 uur alle aandacht voor jezelf! Je hoeft niets te doen om perfect te zijn. Je bent perfect zoals je bent en zo willen wij met jou dit weekend in gaan.
Ontwikkelweekend 'En nu ik'
 
Focus op jou
JournalingIn dit weekend neem je de tijd om na te denken over jezelf en je leven. Verder denken dan waar je normaal gesproken aan denkt. Leid je nu het leven dat je zou willen leven, of zou je dingen willen veranderen? Wat is hierbij helpend en wat belemmert je? Je wordt door middel van doordachte opdrachten uitgedaagd dieper over jezelf en je leven na te denken.
 
Ook zoeken we onze grenzen op verschillende manieren op. De ene keer respecteer je ze, de andere keer daag je jezelf uit er eens overheen te gaan. Wat doet dat met je?
 
In dit weekend zal het donker in jezelf in het licht brengen, je doelen stellen, jezelf (her)ontdekken, jezelf uitdagen, bewust kiezen voor jezelf, communicatie en balans vinden en vooral ook behouden.
 
Samen met gelijkgestemden
Onderdeel zijn van een groep die veel dezelfde obstakels tegenkomen en begrijpen hoe het voor jou is. Jij bent niet raar, wij zien en begrijpen jou. Al zijn we op het eerste gezicht allemaal nog zo verschillend, uiteindelijk zijn wij hetzelfde. Heerlijk om te kunnen delen met gelijkgestemden en te kunnen zijn wie je bent. Je zult merken dat delen echt helen is, als je je allemaal open stelt. Je zult je gedragen voelen en weten dat je niet alles alleen hoeft te doen. Wij zijn er voor elkaar.
De inzichten krijg je dit weekend door het doen van oefeningen maar zeker ook door te delen en te luisteren naar anderen. Door de verbindingen die dit weekend sterker worden kunnen we onszelf en elkaar tot grote hoogten brengen.
 
Nienke Bonte: ervaringsdeskundige als trainer

Als moeder van 2 zonen van een donor, zorgaholic, perfectionist en HSP’er (high sensitive person) kan ik mij zeer goed inleven in jouw gevoelens en struggelingen. Ik heb er zelf zelfs een burn-out door gehad. Ik zie het als mijn levensmissie om zoveel mogelijk mensen hiervoor te behoeden, door ze de mogelijkheid te geven zichzelf te transformeren voordat het mis gaat. Als trainer en transformatiecoach kan ik je begeleiden en uitdagen nog verder te kijken en te reflecteren.

Ik neem de tijd om ervoor te zorgen dat de groep echt een veilige haven wordt waarin jij twee dagen lang jezelf mag zijn. Je hoeft je geen zorgen te maken over wat anderen van jou denken. Ik heb zowel oog voor wat de groep nodig heeft als voor de individuele deelnemers en hun behoeften. Kijk voor meer informatie op Instagram @nienkebonte of op www.nbtrainingencoaching.nl

Ontwikkelweekend 'En nu ik'

Waar ga je mee naar huis?
 • Je hebt een nieuwe basis; jezelf wegcijferen wordt niet meer je standaard reactie op alledaagse situaties.
 • Je bent je bewust van het feit dat jij niet de enige bent die hier tegenaan loopt. Heel veel mensen leven hun leven net als jij en lopen tegen dezelfde dingen aan.
 • Je hebt inzicht in je eigen belemmeringen.
 • Je weet hoe je in het NU en in je lijf kunt zijn, in plaats van in je hoofd en in het verleden of de toekomst.
 • Je hebt door dat je jezelf meer mag gunnen dan je nu doet.
 • Je weet hoe je lichter door het leven kan gaan.
 • Je weet hoe je je bewuste aandacht voor jezelf kunt integreren in je drukke dagelijkse leven.
 • Je bent bewuster van jezelf en hebt meer zelfvertrouwen.
 • Je bent heerlijk ontspannen en komt terug met een langer lontje, een luchtiger kijk op je leven, maar bovenal een helder beeld van hoe je het vanaf nu wilt gaan doen!
Locatie

 

Je verblijft twee nachten op een prachtige locatie waar door rust en ruimte, de verbinding met de natuur gemakkelijk gemaakt wordt. De Imme ligt in noord-west Overijssel in het hart van het natuurgebied de Weerribben. Hier kan je genieten van een overweldigende natuur en een magische stilte. Er is zwemwater in de vrije natuur en de mogelijkheid tot het maken kanotochten, fietstochten en een wandeling in het moerasbos. 

Praktische informatie
 • Wanneer: vrijdag 24 juni 17:00 uur tot en met zondag 26 juni 17:00 uur.
 • Voor wie: iedereen.
 • Aantal deelnemers: maximaal zes 
 • Taal: Nederlands.
 • Maaltijden: Vers en 100% plantaardig. Met allergieën wordt rekening gehouden.
 • Deelnemersbijdrage:  € 549 (1-persoonskamer), € 449 (gedeelde 2-persoonskamer),
  € 399 (gedeelde 3-persoonskamer). Het weekend is geheel verzorgd. Inbegrepen zijn de kosten voor het retreat, twee overnachtingen (inclusief beddengoed, handdoeken, badjassen), gebruik van aanwezige kajakken en fietsen, en alle maaltijden/koffie/thee/fruit.
 • Bereikbaarheid: per auto of OV (station Steenwijk, van daar meerijden met een andere deelnemer). Vanaf een parkeerplaats in de buurt van De Imme worden de deelnemers gezamenlijk opgehaald met een boot. Na een vaartocht van ongeveer 10 minuten arriveer je bij De Imme. Adres groepsaccommodatie: De Imme, Oudeweg 113, 8376 HS  Ossenzijl. Deze locatie is alleen lopend, fietsend of met de boot bereikbaar. Adres parkeerplaats: Kalenberg Noord 2, 8377 HC  Kalenberg. Klik hier voor meer informatie over de route.
Informatie en opgave

Voor meer info: @nienkebontewww.nbtrainingencoaching.nl / Ontwikkelweekend / nienkebonte@gmail.com / 06-10398060