De Imme in De Weerribben

Rust in je hoofd

Yogastudio de Weerribben

Heb je moeite met ‘recht op te blijven staan’ in deze maatschappij? Staat je hoofd altijd ‘AAN’ en weet je niet meer hoe je kunt ontspannen? Heb je het gevoel dat je echt toe bent aan rust en even tijd voor jezelf? Dan is deze retreat misschien iets voor jou! Zes dagen waarin jij wordt uitgenodigd je opnieuw te verbinden met jezelf in de prachtige, serene omgeving van natuurgebied de Weerribben. Waarin je mag ontspannen, kunt opladen en ook nieuwe inzichten krijgt. Waarin je deel uitmaakt van een groep en ervaringen kunt uitwisselen met gelijkgestemden. Selfcare op en top.

Hoe gaat jouw week er uitzien?

Aankomst

Je komt op eigen gelegenheid naar een parkeerplaats nabij het plaatsje Ossenzijl in Overijssel. Daar wordt je opgehaald met een bootje, je laat de drukke wereld achter je en na 10 minuten varen arriveer je bij De Imme. Marjo en Wim hebben van De Imme een paradijs op aarde gemaakt en zullen jouw verblijf hier zo aangenaam mogelijk maken. Het is dé plek om te verblijven en helemaal tot rust te komen. Iris en Carolien zullen jou deze week begeleiden. Zij hebben een programma samengesteld waarin jij weer meer contact leert maken met jouw eigen lichaam en weer opnieuw leert voelen waar jij gelukkig van wordt. Liefdevol stilstaan bij jezelf.

Overtocht naar De Imme

Programma

De dagen zullen ingedeeld worden in 3 dagdelen waarin je elke dag 1 dagdeel vrij bent om te ontspannen, te fietsen, te wandelen of kajak te varen. Fietsen en kajakken zijn aanwezig en gratis te gebruiken. De 5 elementen uit de Chinese geneeskunde HOUT, VUUR, AARDE, METAAL en WATER zullen de leidraad zijn voor het programma. Elke dag zullen we vanuit 1 thema werken.

Ochtend
We starten de ochtend met lichaamswerk en meditatie, daarna gaan we rustig ontbijten.
Na het ontbijt gaan we met ervaringsoefeningen aan de slag die jou gaan helpen om het
hoofd en lichaam samen weer meer in balans te krijgen.

Middag
De middag heb je voor jezelf. Aan het eind van de middag komen we weer samen voor
een ontspannende les Yin Yoga waarin rust, mindfulness en contact maken met je lichaam
centraal staan.

Avond
Na het avondeten hebben we een afwisselend programma. We gaan aan de slag met aromatherapie waar jij gaat ervaren welke geuren jou gelukkig maken en waarin je leert om meer één te worden met je zintuigen. Of we doen nog een ontspannende oefening of meditatie om relaxed de nacht in te gaan.

Over Yin Yoga

Yogastudio de Weerribben

Yin Yoga is een combinatie van de traditionele Hatha Yoga (houdingen), mindfulness en verschillende disciplines uit de Chinees Taoïstische traditie met als basis de Traditionele Chinese
Geneeskunde. Het is een vorm van yoga waarin je vrij lang in de veelal zittende en liggende houdingen blijft en op een rustige en ontspannen manier je grenzen onderzoekt. Je hoeft hier niet lenig voor te zijn, wel is het handig als je langere tijd op een yoga mat op de grond kunt liggen en zitten. 

Over aromatherapie

AromatheAromatherapierapie is een holistische
therapie die lichaam, hoofd en geest
behandelt met behulp van essentiële oliën, die worden onttrokken aan planten,
bloemen, zaden of bomen. In deze retreat leer je onder andere hoe essentiële oliën je kunnen helpen bij het bereiken van een diepere ontspanning en hoe ze je stemming in positieve zin kunnen beïnvloeden.

Word jij enthousiast van deze 6-daagse retreat?

Dan vind je hieronder meer info!

Maaltijd in de Imme
Maaltijden

De maaltijden zijn lekker en gezond en worden verzorgd door De Imme. Zij bestaan uit 100% plantaardige en biologische producten: fruit, groenten, granen, noten en zaden. Voor een deel ook uit eigen tuin. Uiteraard wordt er rekening gehouden met eventuele dieetwensen. 

Deelname

De retreat gaat door bij aanmelding van 6 deelnemers. Dit is tevens het maximaal aantal deelnemers. Verder heeft de Imme de beschikking over vier slaapkamers, deelname is dus deels gebaseerd op het delen van een tweepersoonskamer. Voor een eenpersoonskamer wordt een meerprijs in rekening gebracht.

Prijs

– op basis van tweepersoonskamer € 950,-
– op basis van eenpersoonskamer € 1.100,-
Bij de prijzen is alles inbegrepen behalve het vervoer van je eigen woonplaats naar de aanlegsteiger van de boot. Mocht deze retreat niet door kunnen gaan als gevolg van
aangescherpte overheidsmaatregelen inzake het coronabeleid, dan worden tot dan toe betaalde gelden volledig aan de deelnemers gerestitueerd.

Begeleiding

Carolien WesselinkCarolien Wesselink: Van jongs af aan was ik altijd al gevoelig voor de energie van andere mensen en sinds die tijd ook geïnteresseerd in alles wat met energie en het menszijn te maken heeft. Mijn drive is de holistische visie omdat ik absoluut geloof dat alles met elkaar verbonden is en invloed heeft op elkaar. Dat je het kunt bekijken vanuit de verschillende onderdelen én vanuit het grote geheel.
Sinds 2005 heb ik mijn eigen praktijk. Ik ben begonnen met het behandelen van fysieke klachten door het geven van integrale reflexzone behandelingen. Daardoor werd het mij steeds meer duidelijk hoe lichaam en geest met elkaar samenhangen. Naast de therapie ben ik mij verder gaan ontwikkelen als coach. Ik ontdekte dat we als mens steeds weer op zoek zijn naar een persoonlijke balans zowel op fysiek als op mentaal niveau. Ik heb hierin mijn eigen methodiek ontwikkeld; met behulp van trainingen begeleid ik mensen terug naar hun basis. Van daaruit worden zij zich opnieuw bewust van de krachtige elementen die al in henzelf aanwezig zijn. Het benutten van deze innerlijke wijsheid leidt tot persoonlijke groei, een verhoogd zelfvertrouwen en meer innerlijke kracht. 

Iris MoonenIris Moonen: De allereerste keer dat ik een Yinpose aannam tijdens een yogales voelde dat zo goed dat ik er eigenlijk niet meer uit wilde komen. Ik was verbaasd hoe gemakkelijk ik in contact kon komen met mijn lichaam en gevoel en dat ook nog gedurende langere tijd kon vasthouden. Tijdens mijn docentenopleiding leerde ik wat een mooie aanvulling Yin Yoga is op de meer actieve vormen van yoga; hoe met name het bindweefsel wordt getraind en soepel gehouden. In mijn lessen probeer ik met behulp van muziek en essentiële oliën (twee van mijn andere passies) een extra dimensie te geven aan de beoefening. Inmiddels is Yin Yoga een onderdeel van mijn leven en net als die allereerste keer voelt het nog steeds als thuiskomen bij mezelf!

Praktische informatie
  • Wanneer: vrijdag 15:00 uur tot en met woensdag 15:00 uur. Totaal vijf dagen.
  • Voor wie: iedereen.
  • Aantal deelnemers: maximaal zes. 
  • Taal: Nederlands.
  • Maaltijden: 100% plantaardig en vers. Met allergieën wordt rekening gehouden.
  • Deelnemersbijdrage:  € 1.100 (1-persoonskamer), € 950 (gedeelde 2-persoonskamer). Het weekend is geheel verzorgd. Inbegrepen zijn de kosten voor het retreat, twee overnachtingen (inclusief beddengoed, handdoeken, badjassen), gebruik van aanwezige kajakken en fietsen, en alle maaltijden/koffie/thee/fruit.
  • Bereikbaarheid: per auto of OV (station Steenwijk, van daar meerijden met een andere deelnemer). Vanaf een parkeerplaats in de buurt van De Imme worden de deelnemers gezamenlijk opgehaald met een boot. Na een vaartocht van ongeveer 10 minuten arriveer je bij De Imme. Adres groepsaccommodatie: De Imme, Oudeweg 113, 8376 HS  Ossenzijl. Deze locatie is alleen lopend, fietsend of met de boot bereikbaar. Adres parkeerplaats: Kalenberg Noord 2, 8377 HC  Kalenberg. Klik hier voor meer informatie over de route.


Wil jij je aanmelden?
Of heb je nog vragen?

Neem dan contact op met:
Carolien:  praktijkreflex@gmail.com / 06-11018998
of
Iris: irismoonen@me.com / 06 40244221

AGENDA YOGA RETREATS