De Imme in De Weerribben

Wachuma ceremony met Peruaanse Maestro en Ademwerk

Een mogelijkheid om met spirituele Peruaanse ceremonies, ademwerk en de cactus Wachamu je ten diepste te verbinden met jezelf, anderen en de natuur. Het tweedaagse weekend retreat vind plaats 16 september 9:00 uur – 17 september 15:00 uur 2023.

Ben je geïnteresseerd, voel je de “calling” of wil je meer weten? Meld je via onderstaande knop aan. Wij nemen dan contact met je op, plannen een intake gesprek en sturen je een vragenlijst en Gezondheidsverklaring toe! We kijken er naar uit om samen te verbinden.

Aanmelden 16-17 sept. 2023

 

Wat is de kracht van Wachuma?

Wachuma is afkomstig uit de Andes-regio’s van Zuid-Amerika. Het wordt gerespecteerd als een krachtig plant medicijn en al duizenden jaren door inheemse volkeren gebruikt in traditionele geneeswijzen en spirituele praktijken.

‘Wachuma betekent in quechua (de lokale taal): Wachu: rij, Uma: hoofd. Het betekent de geest cultiveren, het bewustzijn verhogen. Wachuma is een hart openend medicijn en helpt ons om af te stemmen, te integreren en te aarden. Het kan ons in verbinding brengen met de oerstaat van Zijn en diepgaande spirituele ervaringen opwekken’, aldus Jhon.

De effecten van Wachuma kunnen enkele uren aanhouden. Hoewel de ervaring van elk individu uniek is, wordt vaak ervaren dat de zintuigen zijn aangescherpt en je tot diepe spirituele en emotionele inzichten komt. Het medicijn ondersteunt heling in familieopstellingen, depressie, angsten en diepgaande patronen. Wachuma heeft de gave om een ​​diepe verbinding met onze voorouders en ons innerlijk kind te openen.

Dit retreat is voor jou als je

* Vragen hebt over wie je diep van binnen bent;
* Diepgaande patronen in jezelf en in je familielijn wil helen;
* Jezelf wil verbinden met je innerlijke natuur en de natuur om je heen
* Je hart nog meer wil openen en je veerkracht versterken
* Wil groeien in bewustzijn en je jezelf ont-wikkelen
* Behoefte hebt aan een cleansing, een ‘reset’
* Je wil verbinden met traditionele rituelen en wijsheden

Programma

Authentieke en intieme ceremonies met max 8 deelnemers met aandacht voor preparatie en integratie.

We delen de wachuma-ceremonie overdag, als het kan buiten; het medicijn heeft immers een prachtige verbinding met de natuur en de elementen. We openen de ceremonie traditiegetrouw met het aanroepen van de 4 windrichtingen en de Spirit van Wachuma. We bereiden je voor met een uitleg en zullen onze intenties met elkaar delen. Gedurende de ceremonie zullen momenten van stilte, muziek en sharings organisch in elkaar overlopen. Momenten met elkaar en momenten op jezelf.

In de namiddag eten we gezamenlijk een soep en met het sluiten van de ceremonie delen we als groep onze ervaringen. De effecten van het plant medicijn houden tot in de avond aan, dus na de ceremonie kun je met jezelf of met elkaar zijn, luister waar jij behoefte aan hebt. Wachuma kan nog doorwerken in je dromen.

De volgende ochtend hebben we na het ontbijt een integratie cirkel en een authentieke Peruaanse despacho ceremonie, een offering van dankbaarheid.

Wat brengt het jou?

Deze mooie 2-daagse zal je helpen om te groeien in bewustwording, zakken in je lijf, diep van binnen voelen wie je bent en waar je vandaan komt.

Bij dit retreat ontvang je het volgende:
* Een Intake
* Ceremonie met plant medicijn Wachuma
*Begeleiding van een Maestro en twee ceremonie begeleiders / space holders
* Overnachting (gedeelde kamers)
* Gezonde, biologische en voedende vegetarische maaltijden
* Integratie cirkel
* Despacho ceremony
* Ademwerk tijdens ceremony en in de middag op dag 2

Begeleiding

Normaal leven de Nederlandse Janneke en haar Peruaanse man Jhon in het Andesgebergte, waar ze een retraitecentrum hebben. Deze zomer komen ze voor de eerste keer samen naar Nederland met één van hun wijze plant medicijnen: de cactus Wachuma (ook wel San Pedro genoemd). Jij krijgt de kans om bij een van hun ceremonies te zijn. Een mogelijkheid om je ten diepste te verbinden met jezelf, anderen en de natuur. 

Jhon Sikuri Loayza (Maestro)
Jhon is geboren in de gemeenschap van San Pedro de Kacha en is opgegroeid in de Andes van Peru. De bergachtige regio’s rond Cusco en de Heilige Vallei is zijn thuisland. De voorouderlijke tradities resoneren al sinds zijn kindertijd en hij loopt al sinds jongs af aan samen met verschillende Maestros uit de Andes en daarna ook vanuit de Amazone en de Tao.
Jhon is een rustgevende en beschermende kracht in de ceremonies en heeft mooie traditionele wijsheden te delen. Jhon brengt humor, lichtheid en zachtheid in de ceremonies, met veel begrip voor het process waar je doorheen gaat. Hij deelt zijn offering aan de Spirit van Wachuma door middel van het spelen van zijn siku, traditionele panfluit. Dat deelt hij dan ook graag met jullie in de ceremonies! Meer informatie over Jhon

Janneke KillAnka (Space holder)
Janneke groeide op in Brabant in Nederland. Op jonge leeftijd begon ze haar healing journey en ze heeft een achtergrond in maatschappelijk werk en dienstverlening. 7 jaar geleden kwam ze in Peru terecht en heeft ze zichzelf ondergedompeld in de wereld van de plant medicijnen en de krachtige natuur van de Andes.
Janneke heeft een natuurlijke gift in het begeleiden van ceremonies. Haar fijngevoeligheid en empathisch vermogen creëert een veilige ruimte waarin alles er mag en kan zijn. Ze combineert innerlijk kindwerk met intuïtieve coaching, sjamanistische rituelen, Reiki en geeft veel aandacht aan voorbereiding en integratie met plant medicijnen. Meer informatie over Janneke.

Theresia Hofmaier
Theresia is oprichter van Soul Touch Studio.
“De ontdekking van mijn eigen adem heeft mij geholpen om met mildheid en tederheid te mogen voelen. Daardoor voel ik me vrij, dankbaar en krachtig. Vanuit dit bewustzijn begeleid ik je graag op het pad van zelfontdekking. Mijn werkwijze bestaat uit een krachtige mix van gespreksbegeleiding, ademcoaching, lichaamswerk en massage. Direct en down to earth.”

Kosten

De uitwisseling voor dit retreat is:
€ 400 – p.p early bird t/m 19 mei.
€ 425 – p.p normaal ticket na 19 mei.

Waar zal je zijn?

De Retreat-accommodatie De Imme ligt in nationaal park de Weerribben. Het is omringd met veel water, een overweldigende natuur, donkere nachten en veel rust en stilte. Het geluid van autowegen is er niet te vinden. Een ruim en comfortabel verblijf met veel voorzieningen en privacy. Overnachting in gedeelde kamers. Heerlijk gezonde maaltijden bereid met biologische ingrediënten en geheel plantaardig. Veel groenten komen uit eigen organische moestuin.

 
Praktische informatie
  • Wanneer: zaterdag 16 september 9:00 uur tot en met zondag  17 september 15:00 uur.
  • Aantal deelnemers: maximaal 8 personen.
  • Taal: Engels – Nederlands
  • Maaltijden: plantaardig. Met allergieën wordt rekening gehouden. Meer lezen
  • Bereikbaarheid:  per auto of OV (station Steenwijk, vandaar met een van de andere deelnemers meerijden). Vanaf een parkeerplaats in de buurt wordt je opgehaald met een boot. Na een vaartocht van ongeveer 10 minuten arriveer je bij De Imme. Adres groepsaccommodatie: De Imme, Oudeweg 113, 8376 HS  Ossenzijl. Adres parkeerplaats: Kalenberg Noord 2, 8377 HC  Kalenberg. Klik hier voor meer informatie over de bereikbaarheid.
Ben je geïnteresseerd? 

Ben je geïnteresseerd en voel je de “calling” of wil je meer weten? Neem contact op via willkamayusspirit@gmail.com of +51962686823 (whatsapp of telegram). Of meld je via onderstaande knop aan. Dan plannen wij een intake gesprek en sturen we je een vragenlijst en Gezondheidsverklaring toe! We kijken er naar uit om samen te verbinden.

Aanmelden 16-17 sept. 2023