De Imme in De Weerribben

Yoga weekend beginners

Yoga weekend Anne Verhoijsen

Voorjaar, zomer, herfst en winter. Het weer zal steeds anders zijn, onze lichamen ook. Yoga blijft echter yoga. We kunnen altijd yoga doen. Yoga is niet gebonden aan geslacht, leeftijd of de conditie van het lichaam. Yoga gaat over het contact maken met jezelf door middel van houdingen. Om je daardoor bewuster te worden van je lichamelijke en emotionele behoeften. Het lichaam wordt sterker en flexibeler en de geest wordt helderder.

Een belangrijk speerpunt in de yoga weekenden van Anne Verhoijsen is het strekken en het sterk maken van de spieren. Dit heeft een gunstige invloed op onder andere gewrichten, organen en de bloedsomloop. De bewegingen zijn langzaam en weloverwogen, zodat je de oefeningen met aandacht kunt doen. Door het activeren van je gehele lichaam word je zowel lichamelijk als geestelijk meer wakker.

Yoga in de Imme

Nog nooit iets aan yoga gedaan?

Op 11-13 juni 2021 wordt een weekend gegeven waarin met name mensen die niet vertrouwd zijn met de yoga traditie van harte welkom zijn. Aangezien het bij yoga met name gaat om de houding van de geest, en niet om techniek of het exact weergeven van bepaalde houdingen, kan het weekend ook een verrijking zijn voor mensen met meer yoga-ervaring. Nederlands-, engels- en duitstaligen zijn welkom. Het weekend wordt gegeven door Anne Verhoijsen. 

Anne Verhooijsen Iyengar Yoga

Yogadocent Anne Verhoijsen
Anne Verhoijsen (1951) is rond haar dertigste met yoga begonnen. Zij heeft vele vormen van yoga bestudeerd en ze is vooral geraakt door Mr. Iyengar (Iyengar Yoga). Zijn manier van “zijn” omsluit het gehele lichaam, mentaal en fysiek. Het lichaam is het gereedschap om in de hectische wereld “het midden” te bereiken en te behouden. Rond haar 47ste jaar is Anne zich als beeldend kunstenaar gaan ontwikkelen. Na een pauze in het lesgeven heeft ze sinds een paar jaar heeft de draad weer intensief opgepakt. Ze wil graag de voordelen die yoga heeft – zeker als je ouder wordt – doorgeven. Ze is regelmatig in India om Iyengar yoga workshops te volgen. Meer informatie over Anne is te vinden op haar website.

Astronomie en spiritualiteit
In dit weekend is tevens een lezing en uitwisseling rond het thema ‘Astronomie en Spiritualiteit’. Voor de Babyloniërs, de oudste astronomen, was er geen verschil tussen astronomie en astrologie. Hoe anders is dat nu. De astronomie wordt gezien als de wetenschappelijke en objectieve bestudering van de kosmos en de astrologie de subjectieve interpretatie hiervan voor ons bestaan op Aarde. De scheiding tussen astronomie en astrologie kenmerkt een dilemma in onze tijd: zijn wij objectief, enkel beschouwend en eigenlijk daarmee ‘buitenstaanders’, of zijn we subjectief, ervarend en eigenlijk daarmee ‘deelnemers’ aan het kosmisch gebeuren? Deze vraag staat misschien wel gelijk aan de vraag “zijn wij wel of niet spirituele wezens?”. De lezing gegeven door Wim Liesker en aanschouwelijk toegelicht met een 3D kosmos animatie en bij mooi weer tevens een blik op de kosmos door de telescoop van de sterrenwacht.Yogaweekend de ImmeMaaltijden
De maaltijden zijn 100% plantaardig en volwaardig. Aan de basis staan fruit, groenten, kruiden, aardappels, granen, noten en zaden. De producten zijn altijd biologisch en zoveel mogelijk lokaal verbouwd. De groenten komen veelal uit de op het terrein gelegen moestuin. De gerechten die geserveerd worden zijn warme gerechten geïnspireerd  op de Indiase keuken en gerechten met als basis ‘Raw Living Food’. 
De Indiase keuken staat vooral bekend om haar curries. De Curries van de Imme komen niet uit een potje maar worden zelf gemaakt. Hiervoor wordt gewerkt met zo’n 30 verschillende kruiden. 
Bij de ‘Raw Living Food’ maaltijden wordt een manier van bereiding gebruikt waarbij
kwaliteit en levensenergie optimaal behouden. ‘Raw’ is niet altijd rauw en koud. Dat kan, maar hoeft niet. Wat kun je verwachten? Groenten, granen en fruit in de vorm van sappen, smoothies, kiemen, salades, soepen, sausen, hartige koeken, pizza’s, ijs en taarten. De maaltijden worden bereidt door onze gastvrouw Marjo Disseldorp.De Imme in de WeerribbenLocatie
We verblijven bij De Imme. Die omgeving vol liefde, aandacht en schoonheid heeft niet alleen een positieve invloed op het werk in de yogaruimte. Yoga gaat door ook na de mat!
De Imme ligt in het hart van de Weerribben en wordt omringt door een overweldigende natuur en magische stilte. De Imme is per auto of OV (station Steenwijk, vandaar ophalen) te bereiken. Per auto kan je niet tot de voordeur rijden. Maar vanaf een parkeerterrein in de buurt worden we voor het laatste stuk opgehaald met de boot (vaartocht van ongeveer 10 minuten). 

ProgrammaIyengar-Yoga

Vrijdag 
15.30-16.00: aankomst bij de Imme
16.30-18.00: yoga
19.00: avondeten.

Zaterdag 
8.30 uur: thee en fruit
9.30-12.00 uur: yoga
13.00 uur: lunch
15.00 uur: thee
15.30-18.00 uur: yoga
18.30 uur: avondeten
20.00 uur: astronomie en spiritualiteit.

Zondag 

8.30 uur: thee en fruit
9.30-12.00 uur: yoga
13.00 uur: lunch
De workshop eindigt na de lunch.

Praktische informatie
  • Wanneer: 11-13 juni 2021
  • Voor wie:  Met name mensen met weinig of geen ervaring worden uitgenodigd maar het weekend is toegankelijk voor iedereen / Suitable for all levels.
  • Aantal deelnemers: maximaal tien. Wanneer de corona-richtlijnen nog gelden maximaal 6.
  • Taal: English, Dutch and German spoken. Englisch, Deutsch und Niederländisch werden gesprochen
  • Deelnemersbijdrage:  € 335 
  • Dit zijn de kosten voor de yoga training, twee overnachtingen in 1-, of 2-bedskamers (inclusief beddengoed en handdoeken), lezing ‘Astronomie en Spiritualiteit’ en maaltijden  (vol pension).
  • Bereikbaarheid:  per auto of OV (station Steenwijk, vandaar ophalen). Vanaf een parkeerplaats in de buurt wordt je opgehaald met een boot. Na een vaartocht van ongeveer 10 minuten arriveer je bij De Imme. Adres groepsaccommodatie: De Imme, Oudeweg 113, 8376 HS  Ossenzijl. Adres parkeerplaats: Kalenberg Noord 2, 8377 HC  Kalenberg. Klik hier voor meer informatie over de bereikbaarheid.  
Informatie en opgave

Voor extra informatie en opgave kun je contact opnemen met Anne Verhoijsen (anne@verhoijsen.com).