De Imme in De Weerribben

Yoga weekend Najaar

Een belangrijk speerpunt in dit yoga weekend van 30 oktober – 1 november 2020 is het strekken en het sterk maken van de spieren. Dit heeft een gunstige invloed op onder andere gewrichten, organen en de bloedsomloop. De bewegingen zijn langzaam en weloverwogen, zodat je de oefeningen met aandacht kunt doen. Door het activeren van je gehele lichaam word je zowel lichamelijk als geestelijk meer wakker.

Voorjaar, zomer, herfst en winter. Het weer zal steeds anders zijn, onze lichamen ook. Yoga blijft echter yoga. We kunnen altijd yoga doen. Yoga is niet gebonden aan geslacht, leeftijd of de conditie van het lichaam. Yoga gaat over het contact maken met jezelf door middel van houdingen. Om je daardoor bewuster te worden van je lichamelijke en emotionele behoeften. Het lichaam wordt sterker en flexibeler en de geest wordt helderder.

Anne Verhooijsen

Yogadocent Anne Verhoijsen

Anne Verhoijsen (1951) is rond haar dertigste met yoga begonnen, heeft consequent doorgeoefend en tien jaar les gegeven. Anne heeft vele vormen van yoga bestudeerd en ze is vooral geraakt door Mr. Iyengar. Zijn manier van “zijn” omsluit het gehele lichaam, mentaal en fysiek. Het lichaam is het gereedschap om in de hectische wereld “het midden” te bereiken en te behouden. Rond haar 47ste jaar is Anne zich als beeldend kunstenaar gaan ontwikkelen. Sinds een paar jaar heeft ze de yogadraad weer intensief opgepakt. Ze wil graag de voordelen die yoga heeft – zeker als je ouder wordt – doorgeven. Ze is regelmatig in India om Iyengar yoga workshops te volgen. Meer informatie over Anne is te vinden op haar facebooksite.

Astronomie en spiritualiteit

Extra op dit Iyengar Yoga weekend een lezing en uitwisseling rond het thema ‘Astronomie en Spiritualiteit’. Voor de Babyloniërs, de oudste astronomen, was er geen verschil tussen astronomie en astrologie. Hoe anders is dat nu. De astronomie wordt gezien als de wetenschappelijke en objectieve bestudering van de kosmos en de astrologie de subjectieve interpretatie hiervan voor ons bestaan op Aarde. De scheiding tussen astronomie en astrologie kenmerkt een dilemma in onze tijd: zijn wij objectief, enkel beschouwend en eigenlijk daarmee ‘buitenstaanders’, of zijn we subjectief, ervarend en eigenlijk daarmee ‘deelnemers’ aan het kosmisch gebeuren? Deze vraag staat misschien wel gelijk aan de vraag “zijn wij wel of niet spirituele wezens?”. De lezing gegeven door Wim Liesker en aanschouwelijk toegelicht met een 3D kosmos animatie en bij mooi weer tevens een blik op de kosmos door de telescoop van de sterrenwacht.

Raw living food maaltijden

Onze gastvrouw bij De Imme, Marjo Disseldorp, zal Raw Living Food maaltijden voor ons bereiden. Bij deze manier van voedselbereiding wordt gewerkt met ingrediënten van de beste kwaliteit en een optimum aan levensenergie en nutriënten. Daarbij geldt niet dat raw altijd rauw en koud is. Dat kan, maar hoeft niet. Als het voedsel wordt verhit gebeurd dit tot een maximum 46° Celsius. Op die manier blijven alle voedingsstoffen behouden. Wat kun je verwachten? Groenten, granen en fruit in de vorm van sappen, smoothies, kiemen, salades, soepen, sausen, hartige koeken, pizza’s, ijs en taarten. 

De Imme in de Weerribben

Locatie

We verblijven weer bij De Imme. Die omgeving vol liefde, aandacht en schoonheid heeft niet alleen een positieve invloed op het werk in de yogaruimte. Yoga gaat door ook na de mat!
De Imme ligt in het hart van de Weerribben en wordt omringt door een overweldigende natuur en magische stilte. De Imme is per auto of OV (station Steenwijk, vandaar ophalen) te bereiken. Vanaf een parkeerterrein in de buurt worden we voor het laatste stuk opgehaald met de boot (vaartocht van ongeveer 10 minuten).

ProgrammaIyengar-Yoga

Vrijdag 30 oktober
15.30-16.00: aankomst bij de Imme
16.30-18.00: yoga
19.00: avondeten.

Zaterdag 31 oktober
8.30 uur: thee en fruit
9.30-12.00 uur: yoga
13.00 uur: lunch
15.00 uur: thee
15.30-18.00 uur: yoga
18.30 uur: avondeten
20.00 uur: astronomie en spiritualiteit.

Zondag 1 november

8.30 uur: thee en fruit
9.30-12.00 uur: yoga
13.00 uur: lunch
De workshop eindigt na de lunch.

Praktische informatie
  • Wanneer: 30 oktober – 1 november 2020.
  • Voor wie: suitable for all levels / toegankelijk voor iedereen, ook zonder yoga-ervaring.
  • Aantal deelnemers: maximaal tien.
  • Taal: English and Dutch spoken.
  • Deelnemersbijdrage:  € 335 / € 310 early bird prijs (t/m 300920)
  • Dit zijn de kosten voor de yoga training, twee overnachtingen in 1-, of 2-bedskamers (inclusief beddengoed en handdoeken), lezing ‘Astronomie en Spiritualiteit’ en biologisch raw living food maaltijden (vol pension).
  • Bereikbaarheid:  per auto of OV (station Steenwijk, vandaar ophalen). Vanaf een parkeerplaats in de buurt wordt je opgehaald met een boot. Na een vaartocht van ongeveer 10 minuten arriveer je bij De Imme. Adres groepsaccommodatie: De Imme, Oudeweg 113, 8376 HS  Ossenzijl. Adres parkeerplaats: Kalenberg Noord 2, 8377 HC  Kalenberg. Klik hier voor meer informatie over de bereikbaarheid.  
Informatie en opgave

Voor extra informatie en opgave kun je contact opnemen met Anne Verhoijsen (anne@verhoijsen.com).