De Imme in De Weerribben

Informatie deelnemers retreat

Wanneer is aanmelding definitief?

Een plaats voor deelname aan een retreat is definitief gereserveerd nadat de betaling van het volledige bedrag is ontvangen en ‘De Imme, centrum voor yoga en voeding’ (verder te noemen ‘De Imme’) de deelname per e-mail heeft bevestigd. Het is ook mogelijk een aanbetaling te doen van tenminste de helft van het bedrag. Uiterlijk 14 dagen voor de retreat start moet dan het volledige bedrag zijn ontvangen.

Annuleringsverzekering

Als u niet al een verzekering hebt, raden wij u aan om voor een luttel bedrag een annuleringsverzekering af te sluiten. Klik b.v. hier om een kortlopende annuleringsverzekering af te sluiten bij de Europeesche.

Verantwoordelijkheid

Deelname aan yoga retreats van De Imme is geheel op eigen risico. De Imme is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor enig letsel, schade of verlies als gevolg van deelname. De risico’s zijn uiterst klein, blessures zeer zeldzaam, we begeleiden u en vragen u om nooit over de grenzen van uw lichaam heen te gaan, maar uiteindelijk is het aan deelnemers zelf om goed te luisteren naar de instructies en naar hun eigen lichaam en hun grenzen te respecteren.

Deelnemers zijn er verantwoordelijk voor dat de leiding van De Imme bij inschrijving voor de retreat op de hoogte is gesteld van bestaande fysieke of mentale kwesties die een rol kunnen spelen tijdens de retreat. Denk aan blessures, dieet, aandoeningen, allergie, zwangerschap, depressie, medicijngebruik, verslavingen, et cetera.

Privacyverklaring

Tenzij sprake is van expliciete toestemming deelt De Imme geen informatie over deelnemers met anderen. Ook niet uw telefoonnummer of e-mailadres.

Routebeschrijving

Aangezien De Imme op een, voor Nederlandse begrippen, bijzondere locatie ligt volgt hier een uitgebreide omschrijving van de route. De Imme ligt midden in natuurgebied De Weerribben. De locatie is alleen lopend, met de fiets of met de boot te bereiken. Zowel vanuit Kalenberg als vanuit Ossenzijl is het ongeveer 2,5 km lopen/fietsen over het pad langs de Kalenbergergracht. Voor deelnemers die met de boot komen is er een aanlegsteiger. De Imme ligt tussen kilometerpaal 10 en 11. 

Routebeschrijving met auto
Voor gasten die met de auto (of motor) komen is er een parkeerplaats gereserveerd in Kalenberg-Noord. Hier worden de deelnemers gezamenlijk opgehaald met de boot. Na een vaartocht van ongeveer 10 minuten arriveert u bij De Imme. Het precieze tijdstip dat u op de parkeerplaats aanwezig moet zijn hoort u op een later moment. Natuurlijk kunt u ook uw eigen fiets meenemen en het laatste stukje naar De Imme al fietsend afleggen.

Adres Parkeerplaats De Imme: Terrein Staatsbosbeheer, Kalenberg Noord 2, 8377 HC Kalenberg. Dit terrein ligt aan het einde van een doodlopende weg. Let op! De tomtom werkt op dit adres niet altijd goed.

Routebeschrijving met OV
Het dichtstbijzijnde NS station is Steenwijk. Op verzoek kunnen wij andere deelnemers polsen of u met hen mee kunt rijden. Wanneer u vanuit Steenwijk met de taxi verder wilt reizen geef dan het volgende adres door: Staatsbosbeheer, Kalenberg Noord 2, 8377 HC Kalenberg. Per boot vervolgt u, gezamenlijk met de andere deelnemers, de tocht naar De Imme. 

Inbegrepen voorzieningen
 • COMFORT EN SANITAIR:
  – Er zijn horren in alle kamers voor ramen en deuren
  – Inbegrepen zijn beddengoed (lakens, dekbed, kussens), regenkleding en paraplu’s, handdoeken en washandjes, kamerjassen en haardroger.
  – Er is geen vriezer en wasmachine aanwezig in groepsaccommodatie De Imme. In overleg is de vriezer en wasmachine van de hoofdbewoners te gebruiken.
 • STILTE: De Imme wil alle deelnemers een retreat aanbieden waar verstilling centraal staan. Om deze reden zijn er bij ons geen radio of televisie aanwezig.
 • WIFI is aanwezig en gratis te gebruiken. Wij verzoeken de telefoons alleen in de privé ruimte te gebruiken.
 • ZWEMWATER: in de Kalenbergergracht en in de vijver bij De Imme kunt u vrij zwemmen. Een zwemtrap is aanwezig. 
 • VRIJ TE GEBRUIKEN
  Eén- en tweepersoons kajakken, vier-persoons Canadese kano en fietsen.