De Imme in De Weerribben

Sterrenwacht

Sterrenwacht de Weerribben is een kleinschalige sterrenwacht in het hartje van Nationaal Park Weerribben Wieden. De sterrenwacht heeft een telescoop met een spiegel van 60 cm doorsnede. Een zeer grote spiegel en daarom perfect geschikt voor het waarnemen van deepsky objecten, sterren en planeten. De sterrenwacht is te bezoeken in combinatie met een overnachting in De Imme.

Sterrenwacht de Weerribben: Astronomie-arrangement

Met een 2 uur durend astronomie-arrangement reist u door middel van een computersimulatie door tijd en ruimte. Hiermee krijgt u bijvoorbeeld een helder beeld van het heelal met de vele melkwegstelsels. En van de plek van de aarde in het geheel. Vervolgens, wanneer het weer helder is, wordt er buiten gekeken naar de hemelverschijnselen. Met het blote oog en natuurlijk ook door de telescoop. Het arrangement is geschikt voor iedereen: voor de leek en de kenner, voor jong en oud. De avond staat onder geïnspireerde en deskundige leiding van Wim Liesker. 

Sterrenwacht de Weerribben: (G)astronomie-arrangement

Een astronomische avond op de donkerste locatie van de Weerribben combineren met een heerlijke driegangenmaaltijd. Als eerste begint u de avond met een heerlijke driegangenmaaltijd. Hierbij kunt u kiezen tussen een van mild tot zeer pittige wild-, vegetarische- of veganistische schotel. Daarna volgt u een 2 uur durend programma. Eerst een reis door tijd en ruimte (computersimulatie) waarbij natuurlijk ook wordt ingegaan op de aanwezige vragen. Vervolgens is er bij helder weer het buitenprogramma: het observeren van de sterrenhemel door de telescoop. Het is mogelijk zelfgekozen thema’ s het uitgangspunt van de avond te laten zijn. 

Arrangementsprijs astronomiearrangement: basistarief € 60
Arrangementsprijs (g)astronomiearrangement: basistarief € 60 + prijs per persoon € 23
Buffetprijs: i.o.
OVERIGE TARIEVEN
RESERVEREN

TIP
Thuis meer leven met de sterren?
Dagelijks- of wekelijkse nieuwsbrief met alles over sterrenkunde.