De Imme in De Weerribben

Sterrenwacht

Sterrenwacht de Weerribben is een kleinschalige sterrenwacht in het donkere hart van de Weerribben. Dit is een van de laatste plekken in Nederland waar het nog echt donker is. De sterrenwacht heeft de grootste voor het publiek toegankelijke telescoop van Nederland met een spiegel van 60 cm doorsnede. Deze spiegel is perfect geschikt voor het waarnemen van deep sky objecten, sterren en planeten.

De Imme

(G)astronomie-arrangement
  • voor 1-2 personen met 1 overnachting
  • te boeken in de weekenden van 1 november 2023 – 1 april 2024

In Sterrenwacht de Weerribben kunt u in de periode 1 november – 1 april een (g)astronomie arrangement boeken. Dit omvat een flesje wijn bij aankomst, een heerlijke tweegangen maaltijd, een overnachting in ‘De kamer onder de Sterrenwacht‘, een ontbijt en natuurlijk verwonderen, genieten en kennis opdoen over het heelal in Sterrenwacht de Weerribben.

In een 2 uur durend astronomie-arrangement wordt u meegenomen op een reis door tijd en ruimte. Voorbij onze maan met al zijn kraters. Voorbij de planeten Saturnus en Jupiter ons zonnestelsel uit. Op weg naar jonge net geboren en oud stervende sterrenclusters. Op weg naar andere melkwegstelsels in de kosmos. En verder, verder en verder. Al met al krijgt u een fascinerend beeld van het heelal. En van de plek van de Aarde in het geheel. Wanneer het weer het toe laat kunt u tevens observaties doen door de telescoop in de sterrenwacht. Met eigen ogen het wonder van de kosmos zien. Ook is het mogelijk een zelfgekozen thema het uitgangspunt van de avond te laten zijn.

De avond staat onder de geïnspireerde en deskundige leiding van Wim Liesker en is geschikt voor iedereen: voor de leek en de kenner, voor jong en oud.

Kosten:
2 personen € 270 incl. toeristenbelasting

RESERVEREN

Sterrenwacht De Weerribben

Arrangementen i.s.m. Staatsbosbeheer

Sterrenwacht de Weerribben werkt ook in 2024 samen met Staatsbosbeheer.

De data van de Nieuwe Maan tochten en het Nacht van de Nacht evenement op zullen hier t.z.t. weer verschijnen.

Volg de Facebookpagina van Sterrenwacht de Weerribben om op de hoogte te blijven.

Sterrenwacht De Weerribben

Uit het gastenboek van Sterrenwacht de Weerribben
…voor de sterrenkundigen onder ons was dit een fenomenale plek!

Met het blote ook zie je onmiddellijk de Melkweg, en dan moet de echte pret nog beginnen. 
De 60cm spiegeltelescoop geeft het beste beeld van de planeten en dark sky objecten dat je in Nederland ervan gaat krijgen. Jupiter, Saturnus en Mars stonden er prachtig bij. 
Ook hebben we de Andromedanevel kunnen zien en als kers op de taart
keken we naar een paar prachtige open clusters. 

Een aanrader voor elke (amateur) astronoom!…

Sterrenwacht De Weerribben

TIP
Thuis meer leven met de sterren?
Dagelijks- of wekelijkse nieuwsbrief met alles over sterrenkunde.