De Imme in De Weerribben

Sterrenwacht

Stapje voor stapje voltooid zich de sterrenwacht. Aan de Dobson telescoop worden nu de puntjes op de i gezet. In januari 2019 zal hij volledig in werking gaan. Dan zal de koepel geplaatst worden en zal de telescoop op zijn definitieve plek gezet worden. 

Het heelal bekijken én overnachten!

Sterrenwacht de Weerribben is geen openbare sterrenwacht en kan alleen bezocht worden in combinatie met een overnachtingsboeking in De Imme. Dit biedt u de mogelijkheid om lang observaties te doen. Bij helder weer stellen wij u als gast in de gelegenheid om gratis door de telescoop het heelal te bekijken. Bent u nieuwsgierig en wilt u meer dan even kijken, dan raden wij u aan om het astronomiearrangement te boeken. Voor de leek en de kenner, voor jong en oud.

Sterrenwacht de Weerribben: astronomiearrangement

Met een 2 uur durend astronomiearrangement reist u met een computersimulatie door tijd en ruimte. U krijgt een helder beeld van het heelal met al haar melkwegstelsels, supernova’s en de plek van de aarde in het geheel. Wanneer het weer een beetje helder is wordt natuurlijk buiten gekeken naar de hemelverschijnselen. Met het blote oog en door de Dobson telescoop. E.e.a. onder geïnspireerde en deskundige leiding van Wim Liesker. 

Sterrenwacht de Weerribben: (g)astronomiearrangement

Een astronomische avond op de donkerste locatie van de Weerribben combineren met een heerlijke driegangenmaaltijd in De Imme. U begint de avond met een heerlijke driegangenmaaltijd geïnspireerd op de Indiase keuken. Hierbij kunt u kiezen tussen een van mild tot zeer pittige wild-, vegetarische- of veganistische schotel. Wanneer de gehele B&B afgehuurd wordt kan ook een culinair buffet geserveerd worden.

Arrangementsprijs astronomiearrangement: basistarief € 60 + prijs per persoon € 10
Arrangementsprijs (g)astronomiearrangement: basistarief € 60 + prijs per persoon € 33
Buffetprijs: i.o.
OVERIGE TARIEVEN
RESERVEREN