De Imme in De Weerribben

Sterrenwacht

Sterrenwacht de Weerribben is een kleinschalige sterrenwacht in het donkere hart van de Weerribben. Dit is een van de laatste plekken in Nederland waar het nog echt donker is. De sterrenwacht heeft de grootste voor het publiek toegankelijke telescoop van Nederland met een spiegel van 60 cm doorsnede. Deze spiegel is perfect geschikt voor het waarnemen van deep sky objecten, sterren en planeten.

De Imme

 
Evenementen Sterrenwacht de Weerribben
(G)astronomie-arrangement
  • voor 1-6 personen met 1 overnachting
  • te boeken van 1 november – 1 mei

In Sterrenwacht de Weerribben kunt u in de periode 1 november – 1 april een (g)astronomie arrangement boeken. Dit omvat een flesje wijn bij aankomst, een heerlijke tweegangen maaltijd, een overnachting in de Imme, een ontbijt en natuurlijk verwonderen, genieten en kennis opdoen over het heelal in Sterrenwacht de Weerribben.

MEER INFORMATIE

Maantochten i.s.m. Staatsbosbeheer

Nieuwe maan, eerste kwartier, volle maan, laatste kwartier. De maan – of althans het door de zon verlichte oppervlak ervan dat zichtbaar is vanaf de aarde – sterk verschilt van moment tot moment. Dat heeft alles te maken met de maancyclus en de daarbij behorende maanfasen. De beleving van een boottocht door de Weerribben is bij de verschillende maanfasen steeds weer anders. 

De Imme werkt op deze avonden samen met Staatsbosbeheer. Een vaartocht door het grootste moerasgebied van Europa: de Weerribben. En een bezoek aan de sterrenwacht. 
Meer details volgen later. U reserveert via Staatsbosbeheer.

Data 2024 (o.v.): 15 april, 10 mei, 11 juli, 8 augustus, 11 september, 18 september, 10 oktober, 17 oktober, 8 november, 14 november.

RESERVEREN

Nacht van de Nacht i.s.m. Staatsbosbeheer

Ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 26 oktober 2024. Een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur en Milieu-federaties.

De Imme werkt op deze avond samen met Staatsbosbeheer. Een vaartocht door het grootste moerasgebied van Europa: de Weerribben. En een bezoek aan de sterrenwacht.
Meer details volgen later. U reserveert via Staatsbosbeheer.

RESERVEREN

Cursus: Curriculum Kosmos 

Altijd al meer willen weten over zwarte gaten, de big bang, zwarte materie en kwantummechanica. En over de samenhang tussen dit alles. Dan is dit de cursus voor jou. 
Zeven avonden duiken in de actuele ontdekkingen over de kosmos.

MEER INFORMATIE

Sterrenwacht De Weerribben

 

Uit het gastenboek van Sterrenwacht de Weerribben
…voor de sterrenkundigen onder ons was dit een fenomenale plek!

Met het blote ook zie je onmiddellijk de Melkweg, en dan moet de echte pret nog beginnen. 
De 60cm spiegeltelescoop geeft het beste beeld van de planeten en dark sky objecten dat je in Nederland ervan gaat krijgen. Jupiter, Saturnus en Mars stonden er prachtig bij. 
Ook hebben we de Andromedanevel kunnen zien en als kers op de taart
keken we naar een paar prachtige open clusters. 

Een aanrader voor elke (amateur) astronoom!…

TIP
Thuis meer leven met de sterren?
Dagelijks- of wekelijkse nieuwsbrief met alles over sterrenkunde.

Sterrenwacht De Weerribben