De Imme in De Weerribben

Maaltijden

In de Imme kunt u uw eigen maaltijd bereiden. Precies zoals u het zelf wenst. Er is een kleine keuken met alle gemakken van dien: potten, pannen, schalen, een inductiekookplaat, een combi-magnetron-oven en een koelkast. Maar voor wanneer u even geen zin heeft in de keuken te staan zijn er in Ossenzijl en Kalenberg diverse restaurants. Of u kunt een meer dan heerlijke maaltijd van de Imme bestellen. 

Plantaardige maaltijden

De Imme serveert 100% plantaardige maaltijden. Maaltijden bestaande uit fruit, groenten, granen, noten en zaden. Gezond en lekker! Voor het bereiden van de maaltijden gebruiken wij biologische producten en groenten en fruit uit eigen tuin.Maaltijden de Imme

Waar kunt u uit kiezen? Een ontbijt à la carte, lunch/lunchpakket en een diner.

Ontbijt à la carte

Zoveel verschillende manier waarop je puur plantaardig kunt ontbijten dat het te veel is om op tafel te zetten. Laat staan om op te eten. Vandaar dat het ontbijt à la carte is. U kiest zelf met welke van onderstaande gerechten u wilt ontbijten. Bij alle ontbijten worden tevens fruit, appelsap, koffie en thee geserveerd. Per ochtend kunt u maximaal twee verschillende ontbijten bestellen. Graag ruim van te voren doorgeven. Kosten € 12 p.p.

 • Indiaas droom ontbijt  
  Wij houden van de Indiase keuken met zijn geurige kruiden. In India eten ze drie keer warm. Wij zijn het niet gewend. But why not? Het Indiaas droom ontbijt is een goed vullend ontbijt bestaande uit een mild pittige tofu scramble met diverse dosas (kruidige pannenkoeken gemaakt van vooral kikkererwtenmeel). Heerlijk om met de handen te eten. Maar met vork en mes kan natuurlijk ook.
 • Ontbijt met pit  
  Wat is lekkerder dan zelf gebakken brood. Ontbijt met pit is een goed vullend ontbijt met als basis een sandwich van rozemarijn brood met gemarineerde tempeh, een rozijnenbol en veel extra’s. (Ook glutenvrij te bestellen)
 • Boeren ontbijt
  Havermoutpap is van huis uit een boerenontbijt. Nu, even vullend, maar in een nieuwe jas. Warme havermoutpap gemaakt van havervlokken, kaneel en zelfgemaakte hazelnootmelk. Met diverse heerlijke toppings. 
 • Heel veel puur fruit ontbijt 
  Een veel kleuren fruit fantasie. Met altijd iets van vruchten van de Imme: appel, peer, Japanse wijnbes, zwarte bes, blauwe bes en de in het wild geplukte krenten uit de Weerribben. Aangevuld met fruit van elders. Goedvullend en licht verteerbaar. 
 • Groen sap ontbijt
  Een licht ontbijt bestaande uit twee sappen. Een 30 ml shot tarwegrassap en een 500 ml groot glas groene sap met als basis komkommer en bleekselderij. Aangevuld met sap van b.v. zonnebloemkiemen, erwtenkiemen, venkel en gember. 
Lunch

De lunch wordt in overleg samengesteld en is in de Imme te nuttigen. Of als lunchpakket mee te krijgen. Men kan denken aan b.v. een goed vullende soep met brood of een salade met brood. Verder staat op de tafel altijd een fruitschaal en wordt tevens appelsap, thee en koffie geserveerd. Per dag wordt er één soort lunch bereid. Kosten € 12 p.p.

Diner

De Imme is gespecialiseerd in de Indiase keuken en de raw food keuken. De één kenmerkt zich door de bereiding van met name warme en kruidige gerechten met uitgesproken smaken. Bij de ander ligt de temperatuur van de gerechten lager, tussen de de 30-40ºC. De smaken zijn zachter, minder geconcentreerd en vol levenskracht. Per avond wordt er één soort diner bereid. Kleine variaties zijn mogelijk om in te spelen op de eventuele dieet wensen c.q. allergieën. 
Kosten € 24 p.p. (tweegangen maaltijd exclusief drank).

 • Indiase keuken 
  Curries komen niet uit een potje maar worden zelf gemaakt. Hiervoor wordt gewerkt met zo’n 30 kruiden. Wij werken met de basisprodukten groenten, aardappels, granen, noten, kruiden en vruchten. Ook hier komen geen pakjes aan te pas. Met deze producten maken wij maaltijden die behalve heerlijk ook volwaardig zijn. Als gast kunt u een keuze maken tussen een mild, medium- en heel pittige maaltijd.
 • Raw food 
  In Nederland, en niet alleen daar, eten we in de avond warm. We zijn het zo gewend. In de rawfood keuken zijn de maaltijden niet boven de 40ºC. En daar is heel wat voor te zeggen. Wat kunt u verwachten? Groenten, granen en fruit in de vorm van bijvoorbeeld sappen, smoothies, kiemen, salades, soepen, sausen, hartige koeken, pizza’s, ijs en taarten. Denkt u bij raw food alleen aan peentjes en sla? Laat u dan verrassen. Graag ruim van te voren door geven. Meer info
Retreats

Voor kleinschalige retreats verzorgen wij de gehele catering. Neem contact op om de mogelijkheden door te spreken.

Uit ons gastenboek:
‘…wat kan men hier ‘meesterlijk’ koken…’
‘… menig restaurant kan hier een puntje aan zuigen…’

‘…jullie krijgen van ons niet de Michelinster, maar een veel betere… de Verhoevenster!…

TARIEVEN
RESERVEREN

Raw food workshop