De Imme in De Weerribben

Maaltijden

Uit ons gastenboek:
‘…wat kan men hier ‘meesterlijk’ koken…’
‘… menig restaurant kan hier een puntje aan zuigen…’

‘…jullie krijgen van ons niet de Michelinster, maar een veel betere… de Verhoevenster!…

Retreats

Voor kleinschalige retreats verzorgen wij de gehele catering. Neem contact op om de mogelijkheden door te spreken.

Plantaardige maaltijden

De Imme serveert 100% plantaardige maaltijden. Maaltijden bestaande uit fruit, groenten, granen, noten en zaden. Gezond en lekker! Voor het bereiden van de maaltijden gebruiken wij biologische producten en groenten en fruit uit eigen tuin.Maaltijden de Imme

Ontbijt

Zoveel verschillende manier waarop je puur plantaardig kunt ontbijten. O.a. met heerlijk zelf gebakken brood, zoet en hartig beleg, een fruit smoothie met wilde kruiden en een mild pittige Indiase tofu scramble. Bij alle ontbijten worden tevens fruit, appelsap, koffie en thee geserveerd.

Lunch

Men kan denken aan b.v. een goed vullende soep, een salade, broodje burger, gevulde wraps. E.e.a. aangevuld met brood, beleg, fruit, sap, koffie en thee. 

Diner

De Imme is gespecialiseerd in de Indiase keuken, de WFPB keuken (whole food plant based of zo puur mogelijke voeding) en de raw food keuken. De Indiase keuken kenmerkt zich door de bereiding van met name warme en kruidige gerechten met uitgesproken smaken. In de raw food keuken ligt de temperatuur van de gerechten lager, tussen de de 30-40ºC. De smaken zijn zachter, minder geconcentreerd en vol levenskracht. Per avond wordt er één soort diner bereid. Kleine variaties zijn mogelijk om in te spelen op de eventuele dieet wensen c.q. allergieën. 

  • Indiase keuken 
    Curries komen niet uit een potje maar worden zelf gemaakt. Hiervoor wordt gewerkt met zo’n 30 kruiden. Wij werken met de basis producten groenten, aardappels, granen, noten, kruiden en vruchten. Ook hier komen geen pakjes aan te pas. Met deze producten maken wij maaltijden die behalve heerlijk ook volwaardig zijn. 
  • Rawfood 
    In Nederland, en niet alleen daar, eten we in de avond warm. We zijn het zo gewend. In de rawfood keuken zijn de maaltijden niet boven de 40ºC.  Wat kunt u verwachten? Groenten, granen en fruit in de vorm van bijvoorbeeld sappen, smoothies, kiemen, salades, soepen, sausen, hartige koeken, pizza’s, ijs en taarten.
  • WFPB
    De Whole Food Plant Based keuken bereidt de maaltijden met zo vers mogelijke – en zo min mogelijk bewerkte plantaardige producten. Het bestaat uit de woorden ‘Whole Food’ of wel voeding die zo veel mogelijk de oorspronkelijk vorm heeft (ongeraffineerd), en ‘Plant Based’ of wel plantaardig. Er wordt geen tot weinig olie gebruikt. De bewerkingsmethoden zijn snijden, raspen, blenden, stomen, blenden en bakken.

‘AAN HET ROER’ RETREAT