De Imme in De Weerribben

Aan Het Roer van je eigen gezondheid

In de ‘Aan Het Roer’ weekenden wordt je ondergedompeld in een wereld van plantaardige voeding, yoga en gezondheid. Een weekend met kookworkshops, presentaties, kundalini yoga, zelfonderzoek, natuurbeleving en ontspanning. 

In 2024 worden de retreats nog gehouden op 12-14 juli / 19-21 juli / 2-4 augustus / 16-18 augustus / 20-22 september.

Reviews

retreat Aan Het Roer van je gezondheid
Ai, mijn lichaam wil niet meer…

Vermoeidheid, stijve gewrichten, allerlei kleine ontstekingen, pijnlijke darmen, niet lekker in het vel zitten, diabetes, artrose, een hartaanval, mijn geheugen laat me in de steek.. HOE ZOU DIT KOMEN? Misschien werk ik iets te hard? Iets teveel stress? Zou het de leeftijd zijn? Of heeft het misschien toch iets met mijn voeding te maken.…Het lichaam is een complex wonder. Er zijn zoveel factoren die op elkaar inspelen. Maar één ding is zeker: voeding kan een mega grote impact op je gezondheid hebben.

Het gemiddelde lichaam zou blij zijn met meer variatie, minder voeding uit de fabriek en meer plantaardig. En verder zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden. Omnivore-, vegetarische- en vegan voedingspatronen kunnen allen op korte- en lange termijn positief of negatief uitwerken. Weet jij of jouw voeding je een gezond lichaam geeft?

Natuurlijk wil ik gezond zijn!

We willen allemaal een gezond lichaam. De grote vraag is ‘hoe?’ Sommige mensen lukt het goede stappen te zetten. Zij zijn nieuwsgierig, lezen boeken, luisteren naar podcasts, experimenteren, zoeken steun en vinden mensen die hen stimuleren. En zij vinden altijd de stimulans om hobbels te nemen of de draad weer op te pakken.

Maar voor de meeste mensen werkt het anders. Er is altijd tijdgebrek. Of je raakt de weg kwijt in alle producten die te koop zijn in de supermarkt. En dan nog niet te spreken over al die verschillende meningen om je heen. Kortom, het maken van goede keuzes en daarnaar te handelen lijkt bijna niet te doen.

Voel jij verlangen stil te staan bij de impact van
voeding en yoga op je gezondheid?
Dit weekend is voor ieder die gezond wil eten en leven
maar niet weet hoe dat aan te pakken,
of er nog niet aan toegekomen is,
of het geprobeerd heeft maar stukgelopen is.
Voor ieder die een stimulans nodig heeft.

Allen, wees van harte welkom.
Marjo Disseldorp & Wim Liesker

Aan het roer

Wat kun je dit weekend verwachten?

Door welke eenvoudige aanpassingen in leefstijl kan ik ‘Aan Het Roer’ van mijn eigen gezondheid staan? Hoe werkt plantaardige voeding anders dan dierlijke in mijn lichaam? Wat is de impact van verstilling, verbinding en yoga? En hoe stimuleer ik nieuwsgierigheid en zelfredzaamheid rond mijn eigen gezondheid? Op al deze vragen ga je antwoord krijgen.

In het ‘Aan Het Roer’ weekend ga je je voeden met informatie. Je gaat voelen wat inwendig resoneert, wat jij waardevol vindt. En je krijgt handreikingen hoe e.e.a. te implementeren in je dagelijkse leven. En, last but not least, gaan we de keuken in. Om te zien dat gezond en lekker heel goed samen kunnen gaan.

Presentaties

De wetenschap is het er over eens dat onze leefstijl drastisch moet veranderen willen we chronische ziekten een halt toe roepen. Hoge bloeddruk, diabetes II, hart- en vaatziekten, Alzheimer, vele allergieën en auto-immuunziekten. Al deze ziekten worden voor een groot deel bepaald door onze leefstijl. Hoe we bewegen, hoe ons slaappatroon is, hoe ons sociale leven eruit ziet, of we ons kunnen ontspannen, of we uitdagingen aangaan. En zeker ook hoe we ons voeden. Vleeseters hoeven geen vegetariërs of veganisten te worden om gezond te zijn. En vice versa. Maar wel is het duidelijk dat het lichaam een meer plantaardig, en meer gevarieerd en minder bewerkt voedingspatroon vraagt om goed te kunnen functioneren. Meer verschillende soorten groenten, fruit, peulvruchten, granen, noten en zaden dus.

De waarde van kennis
Kennis voedt. Kennis over voeding kan jouw doelen op het gebied van gezondheid levend houden. Daarom gaan we gedetailleerd in op een aantal onderwerpen. B.v. ‘Wat kun je zeggen over de voedingsgewoonten in de gebieden waar mensen meer dan 100 jaar worden zonder noemenswaardig ziek te zijn’, ‘Hoe relateert dit tot wat het Voedingscentrum adviseert of tot populaire voedingsstijlen als vega, vegan, keto, paleo, carnivoor, omnivoor, ‘doe maar gewoon’; ‘Over koolhydraten, koolhydraten en koolhydraten’, ‘Wat zegt het microbioom in de dikke darmen over je gezondheid’ en ‘Waarom meer en gevarieerd plantaardig voedsel goed is voor je gezondheid’ en ‘Zijn er speciale aandachtspunten wanneer je (meer) plantaardig eet’

Yogastudio de Weerribben

Yoga, Mindfulness, Visualisatie en Meditatie

In dit weekend starten we de dag met Kundalini Yoga. Een aangename manier om het lichaam wakker en vol leven te maken. Verder doen we meditatie-, mindfulness- en visualisatie-oefeningen. Technieken die je helpen ontspannen en, dicht bij je zelf, in het hier en nu te blijven. Technieken die je helpen meer inzicht te krijgen in je eigen patronen. Een regelmatige beoefening zorgt ervoor dat je meer vanuit ontspanning en eigen kracht gaat leven.

De keuken in

Hoe kunnen lekker en gezond samengaan? Om dit uit te zoeken zijn er twee kookworkshops:  ‘Bourgondische Burgers maken’ en ‘Het geheim van weinig tijd hebben en toch lekker eten’.

Plantaardige voeding en gezondheid
Plantaardige voeding en gezondheid
Plantaardige voeding en gezondheid

Bourgondische Burgers
We gaan burgers maken. Eenvoudig en super lekker. Thuis kun je vanuit een aangereikt basisconcept gaan improviseren. Tijdens het ‘Aan Het Roer’-weekend werken we met behulp van aantal beproefde recepten. 

     
Plantaardige voeding en gezondheid
     

En natuurlijk gaan we ze opeten! Met heerlijke sauzen. 

Het geheim van weinig tijd hebben en toch lekker eten
Inspiratie is er vaak genoeg. Maar hoe hou je gezond eten vol in het leven van alledag. De tips en trics om gezond en lekker te eten wanneer je weinig tijd hebt bespreken we hier. Verder gaan we kruidenmengsels, dressings en sauzen maken. Op dit gebied is er veel nieuws te leren. Kruidenmengsels geven je maaltijd in een paar seconden cachet, variatie en een onverwachte rijkdom aan smaken. Wanneer de smaken jou verleiden kun je de, tijdens de workshop gemaakte, kruidenmengsels mee naar huis nemen. 

Plantaardige voeding en gezondheid

Trainers

Marjo Disseldorp Aan Het Roer van je gezondheid retreat
Marjo Disseldorp: Gedreven door jarenlange passie voor voeding en gezondheid heeft Marjo Disseldorp diverse opleidingen gedaan op dit gebied. Zij heeft zich verdiept in vele verschillende voedingsstromingen en hun overeenkomsten en tegenstrijdigheden. Zo heeft zij zich een afgewogen beeld gecreëerd van wat de essentie is van gezonde voeding. Meer lezen

Wim Liesker: De Kundalini Yoga sessies worden gegeven door Wim Liesker. Hij is Kundalini Yoga Teacher Level 1 sedert 2011 en is aangesloten bij  IKYTA (International Kundalini Yoga Teachers Association). Hij heeft gestudeerd bij Gurumarka Singh Khalsa en geeft les in Yogastudio de Weerribben in NW Overijssel. Hij is met hart en ziel toegewijd aan het proces van de ontwakende mens.  Het proces van verlichting. Zijn passie is het tevens om mensen deelgenoot te maken van zijn fascinatie voor het mysterie van de kosmos.
Wim Liesker

Waar zal je zijn

Het weekend wordt gehouden in De Imme, gelegen op een prachtige locatie midden in het waterrijke natuurgebied de Weerribben. Kano’s en fietsen staan tot je beschikking om van de natuur te genieten.

 

Programma

Vrijdag
15:00 uur: Aankomst op parkeerplaats, boottocht naar De Imme
16:00 uur: Introductie en kennismaking
18:00 uur: Culinaire maaltijd
19:30 uur: De diepte in met het voedingspatroon in de verschillende Blue Zones en met ons eigen voedingspatroon. Aanrader: bekijk de Netflix serie ‘Live to 100. Secrets of the Blue Zones’.
21:00 uur: Mindfulness en meditatie

Zaterdag
7:00 uur: Yoga
8:30 uur: Ontbijt
9:45 uur: De diepte met het microbioom in je darmen en de relatie tot je gezondheid.
11:30 uur: Yoga
12:30 uur: Lunch
13:30 uur: Vrije tijd met gelegenheid om te kajakken, te fietsen, te wandelen etc.
16:00 uur: Kookworkshop ‘Kruidenmengsels’
18:00 uur: Diner ‘Eenvoudig en Lekker’
19:30 uur: Nader in te vullen
21:00 uur: Mindfulness en meditatie

Zondag
7:00 uur: Yoga
8:30 uur: Ontbijt
9:45 uur: Kookworkshop ‘Plantaardige Burgers en sausen’
11:30 uur: Yoga
12:30 uur: ‘Bourgondische Burger’ lunch
13:45 uur: Zelfonderzoek.
14:15 uur: Evaluatie

15 uur: vertrek.

Prijzen

De kosten voor het ‘Aan Het Roer’-weekend zijn ‘all-in’. Het totale inhoudelijke programma, twee overnachtingen (inclusief beddengoed, handdoeken, badjassen), gebruik van aanwezige kajakken en fietsen, en alle maaltijden/fruit, koffie en thee.
De prijzen zijn:
– € 505 (privé 1-persoonskamer)
– € 430 (gedeelde meer persoons kamer. Er is een twee persoons- en een drie persoons kamer)

Praktische informatie
  • Wanneer: vrijdag 15:00 uur tot en met zondag uiterlijk 15:00 uur.
  • Aantal deelnemers: maximaal 6 personen
  • Voor wie: voor iedereen. Ook is de training dus geschikt voor mensen die dierlijke voeding eten maar zich willen verdiepen in meer plantaardig.
  • Taal: Nederlands
  • Maaltijden: plantaardig. Met allergieën wordt rekening gehouden. Meer lezen
  • Bereikbaarheid:  per auto of OV (station Steenwijk, vandaar met een van de andere deelnemers meerijden). Vanaf een parkeerplaats in de buurt wordt je opgehaald met een boot. Na een vaartocht van ongeveer 10 minuten arriveer je bij De Imme. Adres groepsaccommodatie: De Imme, Oudeweg 113, 8376 HS  Ossenzijl. Adres parkeerplaats: Kalenberg Noord 2, 8377 HC  Kalenberg. Klik hier voor meer informatie over de bereikbaarheid.
  • Betalings- en Annulerings- en Omboekingsvoorwaarden

Gun je jezelf inspiratie?
Gun je jezelf kennis?
Gun je jezelf meer gezondheid?
JIJ STAAT AAN HET ROER!

Aan het roer

De Imme, centrum voor yoga en voeding

Informatie en opgave

Nieuwsgierig naar wie we zijn en wat we doen? Voor extra informatie kun je contact opnemen
met Marjo Disseldorp (marjo.disseldorp@weerribben.eu / 06-12618904) of Wim Liesker (wim.liesker@weerribben.eu / 06-21286789.

RETREAT AGENDA
VOEDING EN GEZONDHEID BLOG

Reviews Aan Het Roer Retreat
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

De Imme in De Weerribben
Average rating:  
 3 reviews
 by Carol
Inspiratie en Zen

We hebben een heerlijk weekend doorgebracht op de Imme, bij Wim en Marjo. Ik kwam thuis met veel inspiratie over het koken met planten. Wat heeft Marjo heerlijk voor ons gekookt en wat waren de kook workshops gezellig en vernieuwend. De yoga -en meditatiesessies van Wim maakten ons helemaal Zen! Nog heerlijk gezwommen, gefietst en gekajakt. Als je toe bent aan een verwen- en relaxweekend, dan ben je bij de Imme aan het juiste adres!

 by Roelli
inspiratie op bijzondere plek

Over 4-6 augustus 2023 retreat 'aan het roer', met 6 deelnemers. Wat viel me op: hele open, diverse groep, dat maakte het extra inspirerend. Het aanbod van Marjo: stukje theorie, vanuit haar eigen ervaring met plantaardige voeding en gevoed door wetenschappelijk onderzoek én zelf aan de slag in haar geweldige keuken. Tussendoor verzorgde zij ontbijt, lunch, diner: zó rijk en mooi opgediend, feestje om daar aan tafel te zitten. Twee maal daags van Wim de kundalini-yogalessen maakte mijn spieren los en gaf rust en energie tegelijk. Mijn huid was heel blij met het dagelijkse zwemmen in de veengracht. Die gracht ligt voor de deur! 'De Imme' is dan ook alleen met boot of fiets te bereiken, het is een oase van rust. Een plek, met veel liefde door Marjo en Wim opgebouwd. Met inspiratie, alle recepten (inmiddels al een paar uitgeprobeerd, mmm) en topfit weer naar huis gegaan.

 by Anneke
Inspirerend weekend op een prachtige plek

De retreat Aan het Roer was van de eerste tot de laatste minuut een rijke ervaring. Wim en Marjo hebben goed nagedacht over de opzet van de retreat waarbij yoga, kennisdeling, zelf plantaardig koken in de workshops en genieten van de prachtige, serene omgeving in balans waren tijdens het weekend. Daarnaast zijn we als groep verwend met heerlijke maaltijden die Marjo maakte en voelt de gastvrijheid en hartelijkheid van Wim en Marjo als een warme deken. Aan het Roer was meer dan de moeite waard.