De Imme in De Weerribben

Aan Het Roer

In de ‘Aan het roer’ weekenden wordt je ondergedompeld in een wereld van plantaardige voeding en gezondheid. Een weekend met presentaties, kookworkshops, kennisoverdracht, zelfonderzoek, yoga en ontspanning. 

In 2023 worden de weekenden gehouden op de volgende data: 21-23 juli, 4-6 augustus, 18-20 augustus en1-3 september. 

Voel jij verlangen stil te staan bij de impact van voeding op de gezondheid?
Dit weekend is voor ieder die gezond en (meer) plantaardig wil eten….
Maar niet weet hoe dat aan te pakken.
Of er nog niet aan toegekomen is.
Of het geprobeerd heeft maar stukgelopen is.
Voor ieder die denkt gezond te eten, maar zich niet zo gezond voelt. 

Allen, wees van harte welkom.
Marjo Disseldorp & Wim Liesker

Aan het roer

Wat kun je dit weekend verwachten?
De keuken in

Hoe kan lekker en gezond samengaan? Om dit uit te zoeken gaan we o.a. de keuken in. 

     
Plantaardige voeding en gezondheid
     

Burgers
We gaan heerlijke bourgondische burgers maken. Eenvoudig en lekkerder dan uit de winkel! Vanuit een basisconcept en – ingrediënten kun je thuis gaan improviseren. Hier in de keuken gaan we een aantal beproefde recepten van burgers maken. Met heerlijke sauzen. 

Plantaardige voeding en gezondheid
Plantaardige voeding en gezondheid
Plantaardige voeding en gezondheid

En natuurlijk gaan we ze opeten!

Kruidenmengsels en dressings
Ook besteden we aandacht aan kruidenmengsels, dressings en sauzen. Vooral op dit gebied is er zoveel nieuws te leren. Ook wanneer je amper tijd hebt om te koken geven ze je maaltijd echt cachet, variatie en een onverwachte rijkdom aan smaken. De hier gemaakte kruidenmengsels zijn zelden te koop in de winkel. Je kunt ze mee naar huis nemen wanneer de smaken jou verleiden.

Plantaardige voeding en gezondheid

Presentaties

De wetenschap is het er over eens dat onze leefstijl drastisch moet veranderen willen we chronische ziekten een halt toe roepen. Hoge bloeddruk, diabetes II, hart- en vaatziekten, Alzheimer, vele allergieën en auto-immuunziekten. Al deze ziekten worden voor een groot deel bepaald door onze leefstijl. Hoe we bewegen, hoe ons slaappatroon is, hoe ons sociale leven eruit ziet, of we ons kunnen ontspannen, of we uitdagingen aangaan.

Plantaardige voeding en gezondheid
En, last but not least, hoe we ons voeden. Vleeseters hoeven geen vegetariërs of veganisten te worden om gezond te zijn. En vice versa. Wel is het duidelijk dat we absoluut meer plantaardig, meer gevarieerd en minder geraffineerd moeten eten. Meer verschillende soortengroenten, fruit, peulvruchten, granen, noten en zaden dus.
En het liefst vers of zo min mogelijk bewerkt.

De waarde van kennis
Kennis voedt. Kennis over voeding kan jouw doelen op het gebied van gezondheid levend houden. Daarom gaan we gedetailleerd in op het onderwerp ‘Waarom meer plantaardige voeding gezond is voor je lichaam en je dit niet kan vervangen door dierlijk voedsel’.
En aangezien een plantaardige voedingspatroon niet automatisch betekent dat je gezond eet staan we ook stil bij de ‘Aandachtspunten plantaardige voeding’. 

Zelfonderzoek

Met als uitgangspunt “jouw beste voedingspatroon is een stap in de richting van waar jij wilt zijn,” ga je stilstaan bij de stap die jij wilt zetten. Welke behoefte voel je? Waar wil je naar toe? Wat belemmert je? Wat zijn je valkuilen? Hoe ga je het aanpakken? Een belangrijk onderwerp want de ervaring leert dat het grootste deel van de mensen weer terugvalt in de gewoonten waar ze zo graag van af willen komen. We staan stil bij de fysiologie en de psychologie van het aanleren van nieuwe gewoonten. En je gaat er achter komen wat voor jou gaat werken. Jij staat ‘Aan het roer’. 

Yogastudio de Weerribben

Yoga, Mindfulness, Visualisatie en Meditatie

Hoewel voeding een belangrijk aspect is van gezondheid, is het zeker niet het enige. Integendeel. In dit weekend starten we de dag met Kundalini Yoga oefeningen. Een aangename manier om het lichaam wakker en vol leven te maken. Verder doen we meditatie-, mindfulness- en visualisatie-oefeningen. Technieken die jou helpen te ontspannen, en in het hier en nu en dicht bij jezelf te blijven. Een regelmatige beoefening van deze technieken zorgt ervoor dat je meer vanuit ontspanning en eigen kracht gaat leven. Dit maakt het leven van alle dag zoveel aangenamer en zorgt ervoor dat hoe jij wilt leven makkelijker uitvoerbaar wordt.

De Imme, centrum voor yoga en voeding

Trainers

Aan Het Roer
Marjo Disseldorp: Na een jarenlange passie voor voeding en gezondheid heeft Marjo Disseldorp diverse opleidingen gedaan op het gebied van voeding en gezondheid. Zij heeft inzicht in waar de diverse, soms zelfs tegengesteld zijnde, voedingsstromingen elkaar overlappen. Wat de essentie van gezonde voeding is. Meer lezen

Wim Liesker: De Kundalini Yoga sessies worden gegeven door Wim Liesker. Hij is Kundalini Yoga Teacher Level 1 sedert 2011 en is aangesloten bij  IKYTA (International Kundalini Yoga Teachers Association). Hij heeft gestudeerd bij Gurumarka Singh Khalsa en geeft les in Yogastudio de Weerribben in NW Overijssel. Hij is met hart en ziel toegewijd aan het proces van de ontwakende mens.  Het proces van verlichting. Zijn passie is het tevens om mensen deelgenoot te maken van zijn fascinatie voor het mysterie van de kosmos.
Wim Liesker

Waar zal je zijn

Het weekend wordt gehouden in De Imme, gelegen op een prachtige locatie midden in het waterrijke natuurgebied de Weerribben. Kano’s en fietsen staan tot je beschikking om van de natuur te genieten.

 
Je leefstijl veranderen moeilijk?

Veranderingen in je leefstijl doorvoeren is het gemakkelijkst wanneer je gestimuleerd wordt door je omgeving. In onze samenleving is het de uitdaging deze omgeving voor jezelf te creëren. Hoe zou het zijn wanneer meerdere mensen in jouw omgeving hetzelfde verlangen hebben als jij? Je zou elkaar kunnen inspireren, ondersteunen, overleggen, meer genieten van de stappen die ieder maakt. Om dit proces te stimuleren geven wij graag korting wanneer je je met drie of meer personen aanmeldt. 

Prijzen

De kosten voor het ‘Aan Het Roer’-weekend betreffen de kosten voor het totale inhoudelijke programma, twee overnachtingen (inclusief beddengoed, handdoeken, badjassen), gebruik van aanwezige kajakken en fietsen, en alle maaltijden/fruit, koffie en thee.
De prijzen voor het weekend zijn:
– € 405 privé 1-persoonskamer)
– € 345 (gedeelde 2-persoonskamer)
– € 305 (gedeelde 3-persoonskamer).
Bij aanmelding van een groep van 3-7 personen wordt een korting van € 25 per persoon gegeven. Aanvullend zal De Imme een bedrag van € 25 per persoon reserveren voor minder draagkrachtigen. Zodat we mensen die het zich financieel moeilijk kunnen veroorloven een korting kunnen aanbieden.

Regeling voor financiële ondersteuning

Je wilt je graag inschrijven voor een ‘Aan Het Roer’-weekend, maar financieel kan je het je niet veroorloven? In dat geval kan je aanspraak maken op onze regeling voor financiële ondersteuning. Mail voor meer informatie de-imme@weerribben.eu.

Praktische informatie
  • Wanneer: vrijdag 15:00 uur tot en met zondag 15:00 uur.
  • Aantal deelnemers: maximaal 7 personen.
  • Taal: Nederlands
  • Maaltijden: plantaardig. Met allergieën wordt rekening gehouden. Meer lezen
  • Bereikbaarheid:  per auto of OV (station Steenwijk, vandaar met een van de andere deelnemers meerijden). Vanaf een parkeerplaats in de buurt wordt je opgehaald met een boot. Na een vaartocht van ongeveer 10 minuten arriveer je bij De Imme. Adres groepsaccommodatie: De Imme, Oudeweg 113, 8376 HS  Ossenzijl. Adres parkeerplaats: Kalenberg Noord 2, 8377 HC  Kalenberg. Klik hier voor meer informatie over de bereikbaarheid.

Gun je jezelf inspiratie?
Gun je jezelf kennis?
Gun je jezelf meer gezondheid?
JIJ STAAT AAN HET ROER!

Aan het roer

Informatie en opgave

Nieuwsgierig naar wie we zijn en wat we doen? Voor extra informatie kun je contact opnemen
met Marjo Disseldorp (marjo.disseldorp@weerribben.eu / 06-12618904) of Wim Liesker (wim.liesker@weerribben.eu / 06-21286789.

AGENDA