De Imme in De Weerribben

Accommodatie

Een accommodatie in de Weerribben omringd door echte stilte met veel water, een overweldigende natuur en donkere nachten. De Imme ligt midden in Nationaal Park Weerribben-Wieden in de Kop van Overijssel. Een top locatie dus.

 

Hier vindt u een ruim en comfortabel verblijf met veel voorzieningen. En veel privacy want U en uw gezelschap zijn de enige huurders op het terrein van de Imme. Tevens bevindt zich op het terrein van De Imme een sterrenwacht en yogastudio.

Sterrenwacht De Weerribben    Yogastudio de Weerribben

Wanneer u De Imme huurt als vakantiehuis vindt u hieronder alle relevante informatie. Huurt u de accommodatie voor het organiseren van een kleinschalige retreat neem dan contact met ons op.

Sfeer van de accommodatie

De accommodatie is in 1997 gebouwd als woonhuis. Deze sfeer proef je in de Imme. Geen kamer is hetzelfde. En of je nu met twee of meer personen komt altijd ervaar je de warmte, de intimiteit en de eigenheid van het gebouw. 

De Imme kan tot acht personen herbergen. De accommodatie omvat drie slaapkamers, twee sanitaire ruimten, een keuken, een woon- en eetkamer en een grote entreehal. Verder is er een riante tuin met vele terrassen en zitjes. Er zijn boeken en spelletjes en veel informatie over de omgeving. Voor het verkennen van de omgeving zijn fietsen en kajakken zijn gedurende uw verblijf gratis te gebruiken. Er zijn geen kinderfietsen aanwezig.

Kamers

1.Slaapvertrek voor 1-4 personen (kamer 1 / zolderetage hoofdgebouw)
2.Slaapvertrek voor 1-2 personen (kamer 2a / begane grond hoofdgebouw)
3.Slaapvertrek voor 1-2 persoon (kamer 2b / begane grond hoofdgebouw)

Heeft u meer kamers nodig of/en wilt u een yoga- of trainingsgroep geven in De Imme? Wij hebben meerdere mogelijkheden voor extra accommodatie. Zo is er b.v. op het terrein de kamer onder de sterrenwacht. Via de-imme@weerribben.eu kunt u meer informatie aanvragen.

Sanitair

1.Toilet, douche, 2 wastafels, bad, bidet (begane grond hoofd gebouw)
2.Toilet, douche, wastafel (begane grond hoofdgebouw)

Comfort

Horren in alle kamers voor ramen en deuren, goede matrassen, lakens, kussens, keuze tussen één- of tweepersoonsdekbedden, regenkleding en paraplu’s, handdoeken, washandjes en kamerjassen. Ook een kinderbedje is aanwezig.

Keuken

De keuken in de accommodatie heeft alle voorzieningen waarmee u zelf maaltijden kan bereiden. Aanwezig is een combi magnetron oven, inductiekookplaat, koelkast, koffiezetapparaat, espressoapparaat en waterkoker. Pannen in diverse maten, koekenpan, borden, kommen, bestek, kopjes, glazen etc. Er is geen vriezer aanwezig in de keuken.
Op 2,5 km afstand is, in Ossenzijl, een kleine buurtsuper waar u boodschappen kunt doen.
Restaurants zijn er in onder andere in Kalenberg en Ossenzijl.

Yogastudio

De yogastudio is in overleg gratis te gebruiken.

TV / Radio / Thuisbioscoop

Er is geen radio of televisie in De Imme. Wel is er een thuisbioscoop aanwezig. De thuisbioscoop heeft alleen een HDMI aansluiting en er zijn geen films of DVD’s aanwezig. Deze moet u dus zelf meenemen of downloaden.

Wifi

Wifi is aanwezig. De accommodatie is ook wifi-vrij af te huren.

Maaltijden
Maaltijd in de Imme    Maaltijden de Imme
Als vakantiehuis huurt u de accommodatie exclusief ontbijt. In overleg is een ontbijt, lunchpakket of diner echter mogelijk. Wij maken het graag voor u klaar. Alle maaltijden zijn gemaakt met biologische ingrediënten en geheel plantaardig. Er is een ‘à la carte ontbijt’ en lunch in overleg. Voor het diner zijn wij gespecialiseerd in de Indiase keuken en de raw food keuken.

Maaltijden in De Imme     Maaltijd in De Imme

De maaltijden kunnen heel mild geserveerd worden, maar ook medium of pittig. Met dieetwensen en allergieën wordt natuurlijk rekening gehouden.

Wat is hier nog meer mogelijk

In De Imme kun je heel goed niksen. Gewoon binnen lekker op de bank zitten, of buiten in de tuin. Wat mijmeren, wat soezen en wat niets doen. Maar wanneer u net iets meer wilt.

Aktief in de Weerribben    Astronomie arrangement in De Imme

Aktief in de Weerribben          Astronomie arrangementen            Kundalini Yoga workshop      
Raw food workshop                Fotografie workshop                      Op pad met een gids           

‘Aktief in de Weerribben’ kunt u ondernemen vanuit De Imme. De ‘Astronomie arrangementen’ en ‘Kundalini yoga-‘ en ‘Raw food workshop’ vinden plaats in De Imme. De ‘Fotografie workshop’ en ‘Op pan met een gids’ worden aangeboden door een collega ondernemer te Kalenberg.

Transport

De parkeerplaats voor auto’s op het terrein van Staatsbosbeheer, Kalenberg Noord 2, Kalenberg. Transportservice per boot bij aankomst en vertrek. De parkeerplaats van uw auto is per fiets te bereiken. Afsluitbare fietsenstalling. Oplaadpunt voor elektrische fietsen. Ruime aanlegplaatsen met meerpalen en aanlegringen. Veilige haven voor kano’s, wherries e.d. Kinderfietsen zijn niet aanwezig. 

Welkom in de Weerribben

Tarieven

De accommodatie wordt verhuurd voor minimaal twee nachten. Echter in de periode van 1 november – 1 april kunt u door de week (maandag t/m donderdag) ook voor één nacht huren. 
De tarieven zijn exclusief ontbijt en € 1,10 toeristenbelasting per persoon per dag. Gebruik van kano’s, fietsen en, in overleg, yogastudio zijn gratis. 

Wanneer u reserveert vragen wij een borg van € 200. Dit bedrag wordt na afloop van uw verblijf verrekend met eventuele schade, maaltijden, huur fluisterboot en gevolgde workshops / arrangementen. 

Tarieven 1 april – 1 november 2021

Nachten→  1 2 3 4 5 6 7
  x € 380 € 540 € 700 € 860 € 1.020 € 1.180

Tarieven 1 november 2021 – 1 januari 2022

Nachten→  1 2 3 4 5 6 7
  € 180* € 300 € 420 € 540 € 660 € 780 € 900

Tarieven 1 januari – 1 april 2022

Nachten→  1 2 3 4 5 6 7
  € 225* € 370 € 515 € 660 € 805 € 950 € 1.095

Tarieven 1 april – 1 november 2022

Nachten→  1 2 3 4 5 6 7
  x € 450 € 635 € 820 € 1.005 € 1.190 € 1.375

Tarieven 1 november 2022 – 1 januari 2023

Nachten→  1 2 3 4 5 6 7
  € 225* € 370 € 515 € 660 € 805 € 950 € 1.095

*  Verhuur 1 nacht alleen mogelijk bij boeking van een (g)astronomiearrangement.  Dit omvat een tweegangenmaaltijd, astronomiearrangement, overnachting en een ontbijt. 

Tarieven extra faciliteiten

Ontbijt € 12,00
Lunch € 12,00
Tweegangenmaaltijd (excl. drank) € 24,00
Appelsap, bier, witte en rode wijn kleine vergoeding
Yogastudio (gebruik in overleg) inbegrepen
Fietsen, kajakken, Canadese kano inbegrepen
(G)astronomie arrangement
(1 pers. / 1 overnachting)
€ 173,50
(G)astronomie arrangement
(2 pers. / 1 overnachting)
€ 217,00
Astronomie arrangement
(2 of meer pers. / min. 2 overnachtingen)
Basistarief € 50 +
€ 7,50 pp
(G)astronomie arrangement
(2 of meer pers. / min. 2 overnachtingen)
Basistarief € 50 +
€ 31,50 pp
Kundalini Yoga workshop Basistarief € 50 +
€ 7,50 pp
Rawfood workshop Basistarief € 50 +
€ 7,50 pp
Rawfood workshop + maaltijd Basistarief € 50 +
€ 31,50 pp
   
   

Annuleringsvoorwaarden

Klik hier voor meer informatie.

RESERVEREN
ARRANGEMENTEN

Wat vonden anderen van hun verblijf in De Imme?

Groepsaccommodatie de Imme

Wilt u meer informatie?
Neem dan contact met ons op via de-imme@weerribben.eu / +31(0)612618904