De Imme in De Weerribben

Kundalini Yoga

Een Kundalini yoga workshop speciaal voor gasten van De Imme. In de Kundalini yoga combineert dynamische lichaamsoefeningen met verschillende ademtechnieken. Het helpt je kalm, gecentreerd en helder te blijven tijdens alle uitdagingen van je leven. Door het beoefenen van kundalini yoga voelt je je vitaler en energieker. 

De Imme

Lichaam en geest

Krachtige oefeningen kenmerken de Kundalini yoga. De eerste minuut is de oefening prima vol te houden, maar dan beginnen de krampen, de frustratie, het gevoel van: ik kan niet meer. Zo gaat het ook vaak in het echte ­leven. Je geeft op zodra het moeilijk wordt. Bij Kundalini yoga onderzoek je die signalen en leer je dat het vooral je geest is die je beperkingen oplegt. Als je dat doorkrijgt, kan er ruimte ontstaan tussen je gedachten en je acties.

Geschiedenis

Kundalini yoga is al duizenden jaren oud en komt uit Noord India. Lang waren deze technieken geheim. In 1968 kwam Yogi Bhajan – volger van de Sikh levensovertuiging en meester in Kundalini yoga en witte trantra – naar het Westen. In 1968 gaf hij voor het eerst in de geschiedenis een Kundalini yoga les in het openbaar. 

Yogastudio de Weerribben

Kundalini yoga workshop

Een standaard Kundalini yoga les bestaat uit een kriya (een vaste volgorde van houdingen en ademhalingsoefeningen), ontspanning en meditatie. De structuur van een Kundalini yoga les is altijd hetzelfde, de inhoud kan iedere les weer anders zijn omdat er ontelbaar veel kriyas en meditaties zijn. Muziek en het zingen van mantra’s is ook een belangrijk onderdeel van een Kundalini yoga les. 

Wanneer u een workshop Kundalini Yoga wilt volgen kunt u zelf aangeven wat voor thema u centraal wilt stellen. Verder nemen wij altijd vooraf contact met u op om door te nemen of er lichamelijke beperkingen zijn (blessures etc.). In de opbouw van de workshop wordt hier mee rekening gehouden.

Docent

Yoga, voeding en het immuunsysteemWim Liesker: De workshop wordt gegeven door Wim Liesker. Hij is Kundalini Yoga Teacher Level 1 sedert 2011 en is aangesloten bij  IKYTA (International Kundalini Yoga Teachers Association). Hij heeft gestudeerd bij Gurumarka Singh Khalsa en geeft les in Yogastudio de Weerribben in NW Overijssel. Hij is met hart en ziel toegewijd aan het proces van de ontwakende mens.  Het proces van verlichting. Zijn passie is het tevens om mensen deelgenoot te maken van zijn fascinatie voor het mysterie van de kosmos.


Duur: 2 uur
Prijs: € 50 basistarief +
€ 7,50 per persoon

RESERVEREN
ARRANGEMENTEN
ACCOMMODATIE