De Imme in De Weerribben

Yoga weekend

Een belangrijk speerpunt in het yoga weekend met Anne Verhoijsen is het strekken en het sterk maken van de spieren. Dit heeft een gunstige invloed op onder andere gewrichten, organen en de bloedsomloop. De bewegingen zijn langzaam en weloverwogen, zodat je de oefeningen met aandacht kunt doen. Door het activeren van je gehele lichaam word je zowel lichamelijk als geestelijk meer wakker.

In 2024 wordt het retreat nog gehouden op 15-17 november.

Reviews

Yoga en contact met jezelf

Voorjaar, zomer, herfst en winter. Het weer zal steeds anders zijn, onze lichamen ook. Yoga blijft echter yoga. We kunnen altijd yoga doen. Yoga is niet gebonden aan geslacht, leeftijd of de conditie van het lichaam. Yoga gaat over het contact maken met jezelf door middel van houdingen. Om je daardoor bewuster te worden van je lichamelijke en emotionele behoeften. Het lichaam wordt sterker en flexibeler en de geest wordt helderder.

Anne Verhooijsen

Yogadocent Anne Verhoijsen

Anne Verhoijsen (1951) is rond haar dertigste met yoga begonnen. Zij heeft vele vormen van yoga bestudeerd en ze is vooral geraakt door Mr. Iyengar (Iyengar Yoga). Zijn manier van “zijn” omsluit het gehele lichaam, mentaal en fysiek. Het lichaam is het gereedschap om in de hectische wereld “het midden” te bereiken en te behouden. Rond haar 47ste jaar is Anne zich gepassioneerd als beeldend kunstenaar gaan ontwikkelen. Na een pauze in het lesgeven heeft ze sinds 2011
de draad weer intensief opgepakt. Ze wil graag de voordelen die yoga heeft – zeker als je ouder wordt – doorgeven. Ze is regelmatig in India om Iyengar yoga workshops te volgen. Meer informatie over Anne is te vinden op haar website.

Yoga retreat Anne Verhoijsen

Yoga houdingen die onmogelijk lijken kunnen vaak met props (hulpmiddelen) worden uitgevoerd zodat de geest de richting voelt en het lichaam in vertrouwen kan volgen.

Maaltijden

De maaltijden zijn 100% plantaardig en volwaardig. Aan de basis staan fruit, groenten, kruiden, aardappels, granen, noten en zaden. Altijd biologisch en zoveel mogelijk lokaal verbouwd. De groenten komen veelal uit de op het terrein gelegen moestuin. De gerechten die geserveerd worden zijn warme gerechten geïnspireerd  op de Indiase keuken en gerechten met als basis ‘Raw Living Food’. 
De Indiase keuken staat vooral bekend om haar curries. De Curries van de Imme komen niet uit een potje maar worden zelf gemaakt. Hiervoor wordt gewerkt met zo’n 30 verschillende kruiden. 
Bij de ‘Raw Living Food’ maaltijden wordt een manier van bereiding gebruikt waarbij
kwaliteit en levensenergie optimaal behouden. ‘Raw’ is niet altijd rauw en koud. Dat kan, maar hoeft niet. Wat kun je verwachten? Groenten, granen en fruit in de vorm van sappen, smoothies, kiemen, salades, soepen, sausen, hartige koeken, pizza’s, ijs en taarten. De maaltijden worden bereidt door onze gastvrouw Marjo Disseldorp.

Yogaweekend de Imme

Locatie

We verblijven bij De Imme. Die omgeving vol liefde, aandacht en schoonheid heeft niet alleen een positieve invloed op het werk in de yogaruimte. Yoga gaat door ook na de mat!
De Imme ligt in het hart van de Weerribben en wordt omringt door een overweldigende natuur en magische stilte. De Imme is per auto of OV (station Steenwijk, vandaar ophalen) te bereiken. Vanaf een parkeerterrein in de buurt worden we voor het laatste stuk opgehaald met de boot (vaartocht van ongeveer 10 minuten).

ProgrammaIyengar-Yoga

Vrijdag 
15.30-16.00: aankomst bij de Imme
16.30-18.00: yoga
19.00: avondeten.

Zaterdag 
8.30 uur: thee en fruit
9.30-12.00 uur: yoga
13.00 uur: lunch
15.00 uur: thee
15.30-18.00 uur: yoga
19.00 uur: avondeten

Zondag 

8.30 uur: thee en fruit
9.30-12.00 uur: yoga
13.00 uur: lunch
Het retreat eindigt na de lunch.

 
Prijzen

De kosten voor het Yoga retreat betreffen de kosten voor het retreat, twee overnachtingen (inclusief beddengoed, handdoeken, badjassen), gebruik van aanwezige kajakken en fietsen, en alle maaltijden. Prijs per persoon: € 390 (1-persoonskamer) en € 375 (meer-persoonskamer).

Praktische informatie
  • Voor wie: suitable for all levels / toegankelijk voor iedereen. 
  • Aantal deelnemers: maximaal tien. 
  • Taal: English, German and Dutch spoken.
  • Bereikbaarheid:  per auto of OV (station Steenwijk, vandaar ophalen). Vanaf een parkeerplaats in de buurt wordt je opgehaald met een boot. Na een vaartocht van ongeveer 10 minuten arriveer je bij De Imme. Adres groepsaccommodatie: De Imme, Oudeweg 113, 8376 HS  Ossenzijl. Adres parkeerplaats: Kalenberg Noord 2, 8377 HC  Kalenberg. Klik hier voor meer informatie over de bereikbaarheid.  

De Imme in de Weerribben

Informatie en opgave

Voor extra informatie kun je contact opnemen met Anne Verhoijsen: anne@verhoijsen.com.

Reviews Yoga Weekend Anne Verhoijsen

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

De Imme in De Weerribben
Average rating:  
 0 reviews

AGENDA YOGA RETREATS