De Imme in De Weerribben

Kundalini Yoga retreats: De Tien Lichamen

Een unieke serie van maandelijkse Kundalini Yoga retreats met als onderwerp de tien Kundalini Yoga lichamen. Twaalf retreats in het totaal omdat we beginnen met een inleidend weekend en eindigen met een integratie weekend. Elk weekend gaat over een ander lichaam en dus een ander thema. Deze thema’s sluiten op elkaar aan zodat u bij het volgen van een aantal retreats een versterkend effect ondervindt. Echter ook deelname aan slechts één weekend zal zijn vruchten afwerpen. Het retreat is kleinschalig: het maximaal aantal is acht deelnemers. Hierdoor is veel persoonlijke aandacht mogelijk en een sfeer van rust en concentratie gewaarborgd.

De tien Kundalini Yoga lichamen

Het onderscheiden van lichamen is een manier om belangrijke aspecten van ons wezen te beschrijven. In de Kundalini Yoga is er 1 fysiek lichaam en 9 lichamen die niet materieel maar fijnstoffelijk van aard zijn. Deze lichamen staan niet los van elkaar, maar zijn één geheel.

Kundalini Yoga retreats in Yogastudio de Weerribben

Ieder lichaam heeft zijn eigen specifieke kenmerken en functie. Met het verkennen en het ervaren van de 10 lichamen leer je welke van deze ‘lichamen’ van jezelf sterk zijn of juist ontwikkeld kunnen worden. Er wordt gebruik gemaakt van yoga oefeningen (kriya’s, meditatie, mantra’s, pranayam) en zelfonderzoek. Hiermee versterk je deze zwakke plekken zodat balans ontstaat en je evenwichtig in het leven staat. 

 

 
Locatie

De Imme ligt in het hart van de Weerribben en wordt omringd door een overweldigende natuur,  magische stilte en donkere nachten. De dichtstbijzijnde buren zijn op respectievelijk 500 en 1.000 meter afstand. Er is zwemwater in de vrije natuur, mogelijkheid tot het maken van meditatieve kanotochten en een sterrenwacht waarmee de kosmos dichterbij gehaald kan worden. Deze ervaringen laten zich perfect integreren in het doel van yoga als zodanig: de verbinding, van jezelf met de buitenwereld. En, in groter verband, met het universum. Hier krijgt je de gelegenheid je volledig te ontspannen, je innerlijke rust en balans te hervinden en je accu op te laden. 

Yogadocent Wim Liesker

De retreat wordt gegeven door Wim Liesker, Kundalini Yoga docent (level 1). Hij heeft gestudeerd bij Gurumarka Singh Khalsa en geeft les in Yogastudio de Weerribben in NW Overijssel. Hij is met hart en ziel toegewijd aan het proces van de ontwakende mens – het proces van verlichting. Zijn passie is het om mensen deelgenoot te maken van zijn fascinatie voor het mysterie van de kosmos: “De kosmos in ons én de kosmos buiten ons vormen één onverbrekelijk en dynamisch geheel”. 

Programma
DatumRetreat
5-7 november 2021De tien lichamen
10-12 december 2021Het eerste lichaam: het zielelichaam
7-9 januari 2022Het tweede lichaam - het beschermende lichaam
4-6 februari 2022Het derde lichaam - het ondernemende lichaam
4-6 maart 2022Het vierde lichaam - het meditatieve lichaam
8-10 april 2022Het vijfde lichaam - het fysieke lichaam
8-10 juli 2022Het zesde lichaam - de lichtboog (arcline)
12-14 augustus 2022Het zevende lichaam - het aura lichaam
9-11 september 2022Het achtste lichaam - het prana lichaam
7-9 oktober 2022Het negende lichaam - het subtiele lichaam
11-13 november 2022Het tiende lichaam - het stralende lichaam
9-11 december 2023Het complete lichaam

Meer informatie?
+31(0)612618904 (Marjo) / +31(0)621286789 (Wim)
de-imme@weerribben.eu