De Imme in De Weerribben

Raw food

Gezondheid is een kostbaar iets. De meeste mensen weten globaal wel wat tot een goede gezondheid leidt. Een liefdevolle omgeving om in op te groeien en te wonen, een doel om voor te leven, voldoende beweging en slaap, yoga, meditatie en voeding.

Voeding

Miljarden boeken zijn over voeding geschreven en uitgegeven. Zeker zijn er overeenkomsten tussen de verschillende voedingswijzen. Maar met name vallen de verschillen op. Als je gezond bent lijkt het allemaal niet zoveel uit te maken wat je eet. Maar wat als je klachten krijgt die maar niet weg gaan? Naar wie of welke autoriteit moet je luisteren. Wetenschappelijk onderzoek naar de invloed van voeding op de gezondheid gaat nog steeds door. Met andere woorden: niemand weet op dit moment de complete waarheid. Een nieuwsgierige en tegelijkertijd kritische houding naar alles wat wordt aangeboden in voedingsland is daarom de enige manier om niet te verdrinken in de vele meningen en richtlijnen over dit onderwerp. Lees, bestudeer, probeer uit, voel wat het doet en stuur bij.  

Raw living food workshop

Raw living food

Raw living food is in de 20e eeuw ontstaan. Het resultaat van een zoektocht naar een natuurlijke  genezing van welvaartsziekten. Een oplossing waarbij uitgegaan wordt van het zelfhelend mechanisme van het lichaam. De raw food wereld kent verschillende stromingen. Een voedingspatroon met veel of juist weinig vruchten van planten en bomen, veel of juist weinig kiemgroenten en een stroming die al dan niet veganistisch eet. De gemeenschappelijke deler is het niet stomen, koken, bakken en braden van het voedsel. De temperatuur komt bij de bereiding niet boven de 42ºC.

Raw living food workshop

Workshop vegan raw living food

Tijdens de twee uur durende workshop wordt ingegaan op het waarom en het hoe van vegan raw living food. Daarnaast wordt ook besproken hoe je op eenvoudige manier elementen van dit voedingspatroon kan toepassen in je dagelijks leven.

De workshop wordt gegeven door Marjo Disseldorp. In 2014 werd bij haar aan beide handen Carpaal Tunnel Syndroom geconstateerd. Met een raw voedingspatroon is zij 100% genezen. Ook resulteerde het nieuwe voedingspatroon in het ervaren van een helderder geest en energieker lichaam. Uit verbazing omtrent de werking is zij zich verder gaan verdiepen in de achtergronden en de werking van een raw living voedingspatroon.

Opleidingen heeft zij gevolgd bij:
– Lifestyle Health coach bij het Hippocrate Health Institute (2019-2021). Dit instituut is in 1956 opgericht en heeft duizenden mensen met succes behandeld tegen vele welvaartsziekten. Het instituut werkt vanuit een holistisch principe waarbij raw living food een van de pijlers is.
Mastering Raw Food Nutrition:  een wetenschappelijke benadering over de voordelen en uitdagingen van raw food (2020-2021).  

Raw living food workshop

Raw living food maaltijd

Wilt u de workshop uitbreiden met een raw ontbijt of maaltijd? Groenten en fruit in alle kleuren van de regenboog, kruiden en on(gewenste)kruiden, zaden, granen, zeewieren, algen, pitten en noten worden verwerkt in allerlei heerlijke gerechten. Sappen, smoothies, kiemen, kiemgroenten, salades, soepen, sausen, hartige koeken, pizza’s, ijs en taarten.
Denkt u bij raw aan peentjes en sla? Laat u dan verrassen. De maaltijden zijn ook los van de workshops te bestellen. Graag minimaal 1 week van te voren door geven. 

Raw living food workshop 

Kosten
Workshop: basistarief € 50 + € 7,50 pp
Tweegangen maaltijd: € 24 pp excl. drank
Ontbijt: inbegrepen bij overnachting

RESERVEREN
ARRANGEMENTEN

Raw living food workshop