De Imme in De Weerribben

Welvaartsziekten genezen met voeding

Welvaartsziekten genezen met voeding? Dit zouden we toch allang gedaan hebben wanneer het zo gemakkelijk zou zijn? Iedereen wil namelijk gezond zijn. De praktijk blijkt echter anders. Steeds meer mensen ontwikkelen chronische ziekten. We hebben het dan over diabetes, hoge bloeddruk en obesitas. en auto-immuunziekten. Maar ook hebben we het over auto-immuunziekten, hart- en vaatziekten en dementie. Veel van deze ziekten ontwikkelen zich ook op steeds jongere leeftijd.

De Imme, centrum voor yoga en voeding

Foto: cel membraan en cel inhoud. Bron: Harvard University

LEZING

‘Welvaartsziekten genezen met voeding’ is een lezing over de relatie tussen voeding en welvaartsziekten. Vol inspiratie voor degenen die gezond willen worden, zijn en blijven. Er wordt ingegaan op voedingsonderzoeken die hoop bieden aan veel mensen die ziek zijn. En een kijkje op celniveau hoe voeding werkt. De lezing geeft heldere inzichten in ons eigen vermogen tot positief ingrijpen. Tevens wordt ingegaan op de uitdagingen die veganisten, vegetariërs en vleeseters hebben in relatie tot voeding.

Yoga, voeding en het immuunsysteemDe lezing wordt gegeven door Marjo Disseldorp. Na een jarenlange passie voor voeding en gezondheid heeft Marjo Disseldorp in 2021 certificaten voor de opleidingen Health Coach Hippocratic Health Institute en Educator Raw Food Nutrition gehaald. Zij heeft een diep inzicht in waar diverse voedingsstromingen zonder daar ideologisch mee om te gaan. Het is haar ervaring dat persoonlijk gedijen ontstaat vanuit een proces van cognitieve kennis, ervaringen opdoen en zelfonderzoek. Een altijd voortdurend leerproces. Ziek worden nodigt uit om in de spiegel te kijken. Onder andere op het gebied van voeding. 

Praktische informatie
  • Wanneer: zaterdag 5 maart 2022
  • Tijden: 14:00 – 16:00 uur.
  • Taal: Nederlands
  • Deelnemersbijdrage:  € 15
  • Locatie: De Imme, Oudeweg 113, 8376 HS  Ossenzijl. 
  • Bereikbaarheid:  vanaf de dorpen Ossenzijl en Kalenberg per fiets of lopend.
    Adres parkeerplaats auto: Kalenberg Noord 2, 8377 HC  Kalenberg. Vanaf de parkeerplaats word je opgehaald met een boot. Na een vaartocht van ongeveer 10 minuten arriveer je bij De Imme.  Na afloop van de lezing wordt je met de boot weer naar de parkeerplaats gevaren. Klik hier voor meer informatie over de route.
Lezing op verzoek

Tevens is het mogelijk om op een door u gewenste locatie de lezing te verzorgen. De lezing duurt ongeveer 2 uur (inclusief korte pauze). De kosten voor de lezing worden in overleg bepaald. Meer informatie: Marjo Disseldorp (06-12618904 / marjo.dissseldorp@weerribben.eu