De Imme in De Weerribben

Corona

Bij De Imme hebben we een protocol opgesteld met als doel verspreiding van het corona-virus bij onze accommodatie te voorkomen. Zo willen we u een veilig verblijf bieden. Door de geïsoleerde ligging en de strikt gehanteerde richtlijnen zullen weinig plekken In Nederland veiliger zijn. Deze richtlijnen worden ook gehanteerd bij de externe locaties van De Imme: De Drie Eendjes, Oudeweg 111 te Ossenzijl en ’t Puttertje, Kalenberg Zuid 6 te Kalenberg.

Protocol

Richtlijn 1 – “single party” beleid
Wie bij De Imme een kamer of kamers huurt, krijgt de garantie dat er geen andere huurders aanwezig zijn. Komt u met 1, 2 of meer personen, het is aan u om te bepalen of de groep waarmee u komt, qua corona besmetting onderling, veilig is.
We hanteren wel een minimum verblijfsduur in van 2 nachten en een minimum tarief van 2 personen. (Dit geldt uiteraard niet voor degenen die al geboekt hebben.) Hierdoor bent u er zeker van dat u bij ons verblijft met mensen van uw eigen keuze en heeft u het coronarisico volledig in eigen hand. Deze richtlijn hanteren we in elk geval tot 1 juni 2020.

Richtlijn 2 – wij blijven thuis
De Imme is ver van de bewoonde wereld verwijderd. Door onze plek niet te verlaten, vermijden we elk risico dat wijzelf in de buitenwereld met het virus besmet raken. We beschikken over voldoende voorraden maar wanneer inkopen nodig zijn laten we deze bezorgen, zodat we er zelf niet op uit hoeven. Voor het contact met de gasten werkt dat uiteraard niet, en in dat geval hanteren we richtlijn 3.

Richtlijn 3 – geen fysieke nabijheid
Normaal geven wij gasten in onze accommodatie een rondleiding en maken de mensen op die manier wegwijs. Deze aanpak vervangen we door een kleine brochure te verschaffen met de nodige informatie. We vermijden het om fysiek met gasten in een ruimte te zijn. We hanteren te allen tijde een minimum afstand van 1,5 meter. Dat laatste geldt ook voor het ophalen met de boot. Helaas zijn we niet in staat, zoals we in normale omstandigheden doen, mensen te assisteren bij het in en uit de boot stappen. Ontbijt en de overige maaltijden serveren we in de eetkamer alvorens deze door de gasten betreden wordt.

Richtlijn 4 – geen gasten met symptomen
We vragen onze gasten om niet te komen wanneer ze symptomen hebben zoals hoesten, niezen, loopneus, keelpijn of koorts. Ook wanneer iemand al bij ons verblijft en dergelijke symptomen zich aandienen, hanteren we deze richtlijn. Dit geldt uiteraard niet voor incidenteel hoesten of niezen!
Heeft u rechtstreeks bij ons geboekt dan kunt u in zo’n geval kosteloos annuleren. Wanneer u niet rechtstreeks bij ons geboekt maar via een externe organisatie (WandelReijk, Kano & Bed, Natuurhuisje, Gastroeien) dan gelden de annuleringsvoorwaarden van desbetreffende organisatie.

Richtlijn 5 – absolute hygiëne
Uiteraard zorgen we dat De Imme altijd schoon en hygiënisch aan u ter beschikking staat. We besteden nu echter extra aandacht aan hygiëne en dat houdt vooral in dat we alle plekken waar mensen het virus zouden kunnen achterlaten zoals deurklinken, lichtknoppen, aanrecht- en tafelbladen, vuilnisemmers, spoelbakken van het toilet, toiletbril, wastafels, douchecabines, kraanknoppen, enzovoort met ontsmettende zeep reinigen na ieder vertrek van gasten.

Richtlijn 6 – we hebben zelf geen symptomen
Wanneer een van ons onverhoopt symptomen krijgt zoals hoesten, niezen, loopneus, keelpijn of koorts, dan sluiten wij de accommodatie totdat diegene van de symptomen is genezen. We zijn dan helaas gedwongen in uw belang (en uiteraard kosteloos voor u) boekingen af te zeggen.

Richtlijn 7 – yogastudio en sterrenwacht gesloten 
In elk geval tot 6 april is het niet mogelijk de yogastudio te gebruiken en een bezoek te brengen aan de sterrenwacht.

Verder woont er aan de Kalenbergergracht, vlak bij De Imme, een huisarts die heeft aangegeven bij medische problemen van gasten beschikbaar te zijn voor telefonisch overleg. Zo nodig komt hij ook langs.

Tot slot verwijzen we naar de regelgeving en adviezen van het RIVM, zie: https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus.

 

ACCOMMODATIE
RESERVEER

Heeft u vragen? Wij staan u graag te woord
+31(0)612618904 (Marjo) / +31(0)621286789 (Wim)
de-imme@weerribben.eu