De Imme in De Weerribben

(G)astronomie-arrangement

Sterrenwacht De Weerribben
 
(G)astronomie-arrangement
  • voor 1-6 personen met 1 overnachting
  • te boeken van 1 november – 8 mei
    Er is nog een reserveringsmogelijkheid op de volgende data:
    10 en 12 april en 8 mei.

Reviews

In Sterrenwacht de Weerribben kunt u een (g)astronomie arrangement boeken. Dit omvat een flesje wijn bij aankomst, een heerlijke tweegangen maaltijd, een overnachting in ‘De kamer onder de Sterrenwacht‘, een ontbijt en natuurlijk verwonderen, genieten en kennis opdoen over het heelal in Sterrenwacht de Weerribben.

In een 2 uur durend astronomie-arrangement wordt u meegenomen op een reis door tijd en ruimte. Voorbij onze maan met al zijn kraters. Voorbij de planeten Saturnus en Jupiter ons zonnestelsel uit. Op weg naar jonge net geboren en oud stervende sterrenclusters. Op weg naar andere melkwegstelsels in de kosmos. En verder, verder en verder. Al met al krijgt u een fascinerend beeld van het heelal. En van de plek van de Aarde in het geheel. Wanneer het weer het toe laat kunt u tevens observaties doen door de telescoop in de sterrenwacht. Met eigen ogen het wonder van de kosmos zien. Ook is het mogelijk een zelfgekozen thema het uitgangspunt van de avond te laten zijn.

De avond staat onder de geïnspireerde en deskundige leiding van Wim Liesker en is geschikt voor iedereen: voor de leek en de kenner, voor jong en oud.

Reserveren

U kunt reserveren door het sturen van een mail naar de-imme@weerribben.eu o.v.v. uw naam, de complete adresgegevens, telefoon, emailadres en de datum dat u wenst te komen. Wij nemen dan spoedig contact met u op.

Kosten incl. toeristenbelasting:
1 persoon € 200,
2 personen € 270, 3 personen € 380
4 personen € 450, 5 personen € 565, 6 personen € 635
annulerings- en omboekingsvoorwaarden

Sterrenwacht De Weerribben

 
Reviews (G)astronomie
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

De Imme in De Weerribben
Average rating:  
 1 reviews
 by Anja de Wijse
De moeite waard

Al zoekende op het internet naar een avondje "sterrenkijken" stuitten we op het (g)astronomisch arrangement in accommodatie De Imme.
Wat een leuk arrangement en wat een mooie locatie in de Weerribben. De Imme is niet met de auto te bereiken. Wij werden in Kalenberg opgehaald door Wim met een bootje. Na een hartelijk ontvangst en rondleiding stond er een lekker drankje voor ons klaar. Rond 18.00 uur werd het eten geserveerd. Alles biologisch, veganistisch en heerlijk bereid door Marjo. Een bijzondere ervaring voor ons carnivoren, maar het eten was heerlijk!
Na het eten volgde de presentatie door Wim en maakten we een prachtige reis door het heelal. En hoewel het weer niet helemaal meewerkte, het was namelijk bewolkt, konden we toch een aantal planeten en sterren door de sterrenkijker bewonderen. Na al deze indrukken was het de hoogste tijd om ons bedje op te zoeken.
De volgende ochtend verwende Marjo ons met een heerlijk, jawel vegan, uitgebreid ontbijt. Noten, vers fruit, scrambled tofu (dit smaakt echt naar scrambled eggs!), verse broodjes, eigengebakken brood, verse jam, kortom te veel om op te noemen. Na het uitgebreide ontbijt was het tijd om de koffers te pakken en bracht Wim ons weer met het bootje naar de auto. De prachtige locatie, de hartelijke ontvangst van Wim en Marjo, het heerlijke eten en de bijzondere reis door het heelal maakten dit weekend voor ons tot een fantastische ervaring. Een bezoek aan De Imme is zeker de moeite waard!