De Imme in De Weerribben

Astronomie arrangementen

Sterrenwacht de Weerribben is een kleinschalige sterrenwacht in het donkere hart van de Weerribben. Dit is een van de laatste plekken in Nederland waar het nog echt donker is. De sterrenwacht heeft de grootste voor het publiek toegankelijke telescoop van Nederland met een spiegel van 60 cm doorsnede. Deze spiegel is perfect geschikt voor het waarnemen van deep sky objecten, sterren en planeten.

Arrangementen in Sterrenwacht de Weerribben

De verschillende arrangementen omvatten als basis allemaal het volgende programma. In de studio van de sterrenwacht wordt u meegenomen op een reis door tijd en ruimte. Voorbij onze maan met al zijn kraters. Voorbij de planeten Saturnus en Jupiter ons zonnestelsel uit. Op weg naar jonge net geboren en oud stervende sterrenclusters. Op weg naar andere melkwegstelsels in de kosmos. En verder, verder en verder. Al met al krijgt u een fascinerend beeld van het heelal. En van de plek van de Aarde in het geheel. Wanneer u weer met beide benen op de planeet Aarde belandt, en het weer mee zit, kunt u observaties doen door de telescoop in de sterrenwacht. Met eigen ogen het wonder van de kosmos zien.

Sterrenwacht De Weerribben

Dark Sky in de Weerribben

Een bijzonder arrangement voor de donkere avonden die komen gaan! Ook wanneer u geen gast bent van De Imme kunt u voor dit arrangement reserveren. In het kort: het arrangement omvat een heerlijke maaltijd in Restaurant Het Doevehuis te Kalenberg, een boottochtje door de Weerribben. Verwonderen, genieten en kennis opdoen over het heelal in Sterrenwacht de Weerribben. En met eigen ogen de kosmos aanschouwen door de grootste publiekstoegankelijke telescoop van Nederland.

Meer informatie

Astronomie-arrangement

Het basis 2 uur durend astronomie-arrangement.
Het is mogelijk zelfgekozen thema’ s het uitgangspunt van de avond te laten zijn. 
Dit arrangement is alleen te boeken in combinatie met een overnachting in De Imme.
De avond staan onder de geïnspireerde en deskundige leiding van Wim Liesker en zijn geschikt voor iedereen: voor de leek en de kenner, voor jong en oud.

Kosten: basistarief € 50 +
prijs pp € 7,50 (
volwassen)
prijs pp € 2,50 (t/m 12 jaar)
Wanneer: gehele jaar in combinatie met een overnachting in de Imme

(G)astronomie-arrangement

Het basis 2 uur durend astronomie-arrangement combineren met een heerlijke tweegangen-maaltijd. Het is mogelijk zelfgekozen thema’ s het uitgangspunt van de avond te laten zijn.
Dit arrangement is alleen te boeken in combinatie met een overnachting in De Imme.
De avond staan onder de geïnspireerde en deskundige leiding van Wim Liesker en zijn geschikt voor iedereen: voor de leek en de kenner, voor jong en oud.

Kosten: basistarief € 50 +
prijs pp € 7,50 (volwassen) /
prijs pp € 2,50 (t/m 12 jaar) +
maaltijd pp € 24 (volwassenen)
maaltijd pp € 10 (4 t/m 9 jaar)
Wanneer: gehele jaar in combinatie met een overnachting in de Imme

Seizoens-arrangement

Een arrangement waarin u overal steeds een ander seizoen ervaart. In de sterrenhemel boven u. In het voedsel dat u eet. En met de kajak in de natuur om u heen.

De natuur van de Weerribben is elk seizoen anders. Al peddelend ervaart u in het voorjaar het frisse groen in het riet, de opvallende roodgekleurde gagelstruiken, de bloeiende krent en het geel van de Lis die overal tot bloei komt. In de zomer gaat u langs de vele bloeiende waterlelies, kattenstaart en koninginnekruid. In de herfst zijn er de lila bloeiende watermunt planten en velden vol met krabbenscheer. En in de winter gouden rietvelden en de vergezichten na het maaien. Een grote kans dat u een ree zult spotten.

Bij terugkomst krijgt u een heerlijk diner voorgeschoteld met hierin verwerkt heerlijke groenten uit eigen tuin. En vervolgens kunt u in de sterrenwacht genieten van een avond vol verhalen over de actuele sterrenhemel. Inclusief overnachting en ontbijt

MEER INFORMATIE

Sterrenwacht De Weerribben

Zonnevlammen bekijken

Sterrenwacht de Weerribben is alleen toegankelijk door het boeken van een van bovenstaande arrangementen. Echter, bij zonnig weer in het hoogseizoen wordt de sterrenwacht regelmatig overdag voor passanten geopend. U krijgt dan een korte lezing over de geschiedenis van onze zon, de dichtstbijzijnde ster vanaf de aarde. Daarna observeert u door een speciale telescoop het zonneoppervlak. Een oppervlak vol bewegende zonnevlekken en kolkende lussen van gassen.
Volg Facebookpagina Sterrenwacht de Weerribben om op de hoogte te blijven.

Kosten: € 5 pp (volwassenen)
/ gratis (t/m 12 jaar)

Arrangementen i.s.m. Staatsbosbeheer

Soms zullen er arrangementen aangeboden worden in samenwerking met Staatsbosbeheer.
Volg Facebookpagina Sterrenwacht de Weerribben om op de hoogte te blijven.

Sterrenwacht De Weerribben

Heeft u vragen? Wij staan u graag te woord
+31(0)612618904 (Marjo) / +31(0)621286789 (Wim)
de-imme@weerribben.eu

TARIEVEN
RESERVEREN

TIP
Thuis meer leven met de sterren?
Dagelijks- of wekelijkse nieuwsbrief met alles over sterrenkunde.

Sterrenwacht De Weerribben